Granola-atelier en maatwerkbedrijf zetten deuren open

Ook in Puurs kunt u zondag in heel wat grote, middelgrote en kleine bedrijven terecht, maar afgezien van de grootte hebben ze allemaal wel hun specifiek verhaal. Dat geldt zeker voor de start-up I Just Love Breakfast (IJLB) die zijn atelier naar Flexpack in Ruisbroek (Puurs) verhuisde.

Patrick Poppe

Ongeveer twee jaar geleden maakte de Antwerpse architecte Natalie Vanderick een carrière-switch. Ze had net een jaar in New York gewoond en zag dat de New Yorkers nooit thuis ontbeten, maar altijd buitenshuis. Zij deed zelf al gauw hetzelfde en werd fan van granola, want Amerikanen zijn verzot op de geroosterde ontbijtmix van havermout, noten, pitten, zaden en wat zoetigheid, perfect combineerbaar met frisse yoghurt of vers fruit.

Vanderick besloot daarom een bedrijfje in handgemaakte granola op te starten. “Ik had een concept, maar geen oven en geen atelier. Bij Les Tartes de Françoise, bekend voor hun artisanale quiches en taarten, geloofden ze zo sterk in het product dat ze mij de kans gaven om de ovens in hun Antwerpse atelier te gebruiken. Zo kon IJLB meteen professioneel van start gaan met een eerste hoogwaardig distributiekanaal. Dit was de ideale start voor onze granolabakkerij, maar toen Les Tartes de Françoise besliste de productie te verhuizen, moesten we op zoek naar een nieuwe locatie.”

De zaakvoerder geeft toe dat ze daarbij niet meteen aan een maatwerkbedrijf of beschermde werkplaats dacht, maar IJLB vond onderdak bij het Puurse Flexpack en bouwt daar nu langzaam voort aan zijn parcours.

Zondag zetten beide hun deuren open tijdens de Open Bedrijvendag 2016.

http://www.openbedrijvendag.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER