CLUBNIEUWS. Druk op Duchâtelet om Standard te verkopen, Moeskroen stelt nieuwe coach voor

© Belga

De eersteklassers voeren de druk op Standard-Roland Duchâtelet op, Anderlecht schept duidelijkheid over zijn uitgaande transfers voor het tussenseizoen en Moeskroen-Péruwelz stelt straks zijn nieuwe coach voor. Het clubnieuws van onze eersteklassers in een notendop.

Voetbalredactie

Pro League zet druk op Duchâtelet om Standard te verkopen

STANDARD. De eersteklassers voeren de druk op Roland Duchâtelet op. Heel wat clubleiders pikken het niet dat de Standard-eigenaar via zijn levensgezellin Marieke Höfte belangen heeft bij neo-eersteklasser STVV. De zaak kwam aan bod tijdens de laatste vergadering van de Pro League.

Strikt reglementair is er geen vuiltje aan de lucht en Duchâtelet heeft er altijd voor gezorgd dat hij zich uit alle officiële functies bij STVV terugtrok toen hij in 2011 Standard kocht. Ook het laatste onderzoek door de bevoegde commissies van de voetbalbond bracht geen onregelmatigheden aan het licht. Maar toch leeft op zijn minst de schijn van belangenvermenging door de voortdurende aanwezigheid van Duchâtelet op Sint-Truiden en de activiteiten van zijn levensgezellin als bouwheer van het nieuwe stadion.

De Pro League is bezorgd om het imago van de competitie. De clubleiders kwamen overeen te onderzoeken of er toch geen materiële aanwijzingen zijn dat Duchâtelet nog steeds bij STVV betrokken is. Op die manier hopen ze hem onder druk te zetten om Standard te verkopen. Die verkoop hangt al langer in de lucht, maar Duchâtelet wacht een (lucratief) bod af van een (buitenlandse) investeerder. (bla)

Standard licht optie Legear

STANDARD. Standard gaat de optie in het contract van Jonathan Legear lichten. De flankspeler tekende in januari voor anderhalf jaar met optie voor twee extra jaar. De sterke invalbeurten in de play-offs hebben Standard overtuigd. (mc)

Uitgaande transfers bij Anderlecht

ANDERLECHT. Anderlecht praat met Olympiacos Piraeus over een definitieve overgang van Luka Milivojevic naar de Griekse club waaraan hij het voorbije seizoen werd uitgeleend. De bij Anderlecht overbodige 24-jarige middenvelder was een vaste basisspeler bij Olympiacos, waar hij 23 competitiewedstrijden speelde en twee keer scoorde.

Anthony Vanden Borre wordt genoemd bij het Turkse Fenerbahce, maar Anderlecht hoorde nog niets concreets. ‘Bij Anderlecht is elke speler te koop, maar wel voor de juiste prijs’, zegt Van Holsbeeck. ‘Maar dat is een prijs die wij bepalen. Vanden Borre is 26 jaar, en als die komt zeggen dat hij weg wil, zal er wel boter bij de vis moeten zijn. Dat wil ik heel duidelijk stellen. Hij is nog altijd Rode Duivel hé.’

Chancel Mbemba, voor wie de meeste interesse is, mag onder dezelfde voorwaarden vertrekken. Intussen heeft Anderlecht beslist de 21-jarige verdediger Michaël Heylen een nieuw contract aan te bieden. Geert Emmerechts blijft dan toch gewoon assistent-trainer, ondanks de kritiek op de stilstaande fasen waar hij mee verantwoordelijk voor is. (bla)

Anderlecht: PO1 inbegrepen in abonnement

ANDERLECHT. Vanaf komend seizoen is het bij Anderlecht enkel mogelijk om een abonnement aan te kopen voor de reguliere competitie én Play-off 1 samen. Vorig jaar konden de fans nog kiezen voor enkel de reguliere competitie, om er nadien de play-offs eventueel bij te nemen. (bvv)

Walem tekent vandaag bij Moeskroen

MOESKROEN. Johan Walem tekent vandaag zijn contract als trainer bij Moeskroen. Dat bevestigt voorzitter Edward Van Daele . De voormalige international wordt ten vroegste dinsdag voorgesteld. De club heeft zich ook versterkt met de 21-jarige vleugelverdediger Mickael Tirpan, die tekent voor twee seizoenen met optie. Na Boumedienne is Tirpan al de tweede speler die Moeskroen weghaalt bij tweedeklasser Seraing. (ldh, jcs)

Genk haalt jonge Duivel bij Club

RACING GENK. Genk heeft zich versterkt met de 17-jarige Christophe Janssens. De verdediger, vorige week nog met de nationale U17 aan de slag op het EK, tekent een contract van drie jaar en komt over van Club Brugge. (rco)

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen