Verdachte van foltering en mishandeling eigen kinderen vrijgelaten

Een veertiger uit Halle die verdacht wordt van foltering en mishandeling van zijn drie kinderen, is donderdag door de Brusselse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) vrijgelaten nadat de man bijna een jaar in voorhechtenis had gezeten. Dat meldt de krant La Dernière Heure en wordt in gerechtelijke kringen bevestigd. De man wordt er door zijn 17-jarige dochter onder meer van beschuldigd dat hij haar opzettelijk brandwonden zou hebben toegebracht maar ontkent dat. Ook het onderzoek door de wetsartsen spreekt haar verklaring tegen.

gjs

Volgens het meisje zou haar vader haar bewerkt hebben met een heet strijkijzer en zou hij gesmolten plastic over haar hebben uitgegoten. Dat zou gebeurd zijn nadat het meisje enkele dagen samen met een vriend van huis was weggelopen. Ook haar twee broers zouden door de vader mishandeld zijn, zo beweerde het meisje.

De veertiger werd begin juni 2014 opgepakt en door onderzoeksrechter De Breucker onder aanhoudingsbevel geplaatst voor foltering en opzettelijke slagen en verwondingen. De man zelf ontkende echter en verklaarde dat hij zijn dochter enkel eenmaal een oorveeg had gegeven omdat ze onhandelbaar was. Haar twee broers spraken ook tegen dat ze mishandeld werden. De wetsartsen hadden bij de jongens wel verwondingen vastgesteld maar die waren volgens de jongens veroorzaakt bij het voetballen.

Dezelfde wetsartsen hadden ook het meisje onderzocht en littekens van brandwonden vastgesteld maar die bleken enkele jaren oud en dateerden uit een periode dat het meisje nog in Congo verbleef maar haar vader reeds in Halle woonde.

De Brusselse KI liet de veertiger donderdagnamiddag uiteindelijk vrij, mits betaling van een borgsom van 5.000 euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen