© Photo News

Louis Tobback: “Moeten we nu kweken als konijnen voor Uplace?”

De Leuvense burgemeester Louis Tobback (sp.a) is niet onder de indruk van een nieuwe studie, waarin staat dat Uplace door de bevolkingsgroei geen nadelige gevolgen zal hebben voor omliggende gemeenten. “Moeten we dan gaan kweken als konijnen?”

gjs

“Ik heb niet het ongenoegen gehad om die nieuwe studie van Uplace onder ogen te zien”, zegt Tobback. “Maar ik ga voort op wat meneer Lorin Parys destijds kwam vertellen, toen er voor het eerst een vergunning voor het Uplace-project werd uitgereikt. We gaan elk jaar 8 miljoen mensen over de vloer krijgen en elke dag zullen er 25.000 voertuigbewegingen van en naar het winkelcomplex zijn, zei Parys toen. Dat zegt genoeg.”

In een nieuwe studie, besteld door Uplace zelf, komen drie onderzoeksbureaus tot de conclusie dat de handelscentra van omliggende steden, zoals Leuven, eigenlijk geen schrik moeten hebben van de komst van Uplace. Door de bevolkingsaangroei en de stijging van de bestedingen van de consument, zou de omzet van de winkels in de omliggende steden ook groeien, zo concludeert het jongste onderzoek.

“Wat is dat nu voor onzin”, reageert Louis Tobback. 'Eigenlijk komt die mijnheer Verhaeghe nu zeggen dat we maar beter beginnen kweken als de konijnen, want anders heeft zijn project geen enkele basis. Dit is te gek voor woorden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer