© Philippe Desmet

Wijkpost politie blijft aanwezig in het centrum

Raadslid Luc Blommaerts vreest dat er in het nieuwe gemeentehuis te weinig politie zichtbaar aanwezig zal zijn. Volgens schepen Seldeslachts is die vrees ongegrond.

Philippe Desmet

Het gemeentebestuur geeft het gemeentehuis een grondige make-over. De diensten van het OCMW worden geïntegreerd in het nieuwe gemeentehuis. Het wijkkantoor van de lokale politie verhuist naar Edegem. Er blijft wel een aanspreekpunt aanwezig in het gemeentehuis. “Het politiekantoor is niet alleen een plek waar men aangifte wil doen,” zegt raadslid Luc Blommaerts (CD&V). “Mensen wenden zich ook tot de politie, omdat ze een bemiddelaar nodig hebben. De basispolitiezorg zal er op achteruit gaan als er enkel maar een ambtenaar van de politie aanwezig is in het gemeentehuis.”

Schepen van Patrimonium Bart Seldeslachts (N-VA) beklemtoont dat de postoverste het aanspreekpunt blijft. “Beweren dat de wijkwerking verdwijnt, is dus een flagrante leugen! Bovendien krijgen de wijkagenten een mobiel kantoor, met digitale middelen, om problemen meteen ter plaatse af te handelen. Blauw blijft daardoor meer zichtbaar op straat aanwezig.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER