© GvA

Negentienjarige student nog steeds in coma

Het blijft onduidelijk wat er is gebeurd met de negentienjarige Sander Berkvens uit Turnhout. De jongeman werd dinsdagochtend zwaargewond aangetroffen op straat in Gent.

ronny van den ackerveken

Samen met enkele medeleiders van Chiro Vonk uit Turnhout was B. maandagavond op stap geweest in Gent. In de loop van de nacht zijn ze elkaar uit het oog verloren. Dinsdagochtend zag een voorbijganger Berkvens zwaargewond op straat liggen in de Oost-Vlaamse hoofdstad en verwittigde de hulpdiensten.

“We rijden elke dag naar het ziekenhuis in Gent”, zegt Sanders vader Davy. “Hij ligt nog steeds in coma en het is nog niet gelukt om hem weer bij bewustzijn te brengen. We zouden graag willen weten wat er met Sander gebeurd is, maar het blijft voorlopig onduidelijk.”

De vrienden waarmee Sander op stap was, hebben hem maandagnacht nog enkele keren proberen te bellen nadat hij was verdwenen. Toen hij uiteindelijk opnam, zei hij dat ze niet op hem moesten wachten. Gisteren waren ze nog steeds diep onder de indruk van wat Sander is overkomen.

De politie van Gent sluit kwaad opzet of een aanrijding door een auto uit. Er is een oproep gedaan naar getuigen en de man die de hulpdiensten heeft verwittigd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER