Gearresteerde verdachten reden niet met busje

© REUTERS

© rr

thumbnail: null
thumbnail:

De Catalaanse regionale regering bevestigt dat er na de aanslag in Barcelona twee arrestaties zijn verricht. Het zou evenwel niet gaan om de daders.

rdc, dgs

Omstreeks 19 uur verspreidden de autoriteiten een foto van de vermeende verdachte van de dodelijke aanslag op de Ramblas in Barcelona. Het klonk toen dat het ging om Driss O., die het busje in de stad Santa Perpetua de la Mogoda gehuurd zou hebben. Van de man werd ook een foto verspreid.

Enkele uren later werd een arrestatie verricht. Kort nadien werd een tweede verdachte in Spaanse media doodverklaard, na een vuurgevecht met de politie. De Catalaanse regering bevestigde nog wat later dat er een tweede arrestaties verricht was.

Maar geen van de gearresteerden bleek de dader van de aanslag te zijn. Dat verklaarde het hoofd van de Catalaanse politie op een persconferentie. 'Er is wel geen reden om aan te nemen dat de man gewapend is, noch om te vrezen voor een nieuwe aanslag', klinkt het.

In de provincie Tarragona vond overigens een gasontploffing plaats, die in verband zou staan met de aanslag in Barcelona.