© Guy Willems

© Guy Willems

© Guy Willems

© Guy Willems

© Guy Willems

© Guy Willems

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Leerlingen organiseren festival ‘Helixfest 2K17’ op campus de helix

In het vak bedrijfseconomie van de klassen 5 Handel en 5 Boekhouden-informatica hebben de leerlingen het project Helixfest 2K17 uitgewerkt, een heus muziekfestival voor de leerlingen van campus de helix.

Guy Willems

De leerlingen van deze klassen hebben het hele schooljaar gewerkt aan een project, geïntegreerd in het vak Bedrijfseconomie: Helixfest 2K17. Ze wilden hun medeleerlingen een leuke festivalnamiddag bezorgen en dat is hun ook fantastisch gelukt. “Zo’n leuke namiddag heb ik op school nog niet beleefd, het was echt tof!”, waren de woorden van leerling Gianluca Legrottaglie.

De organisatoren kregen in dit project begeleiding van twee leerkrachten, Ruth Bloemen en Indra Przeniczka. Bovendien kregen ze bij de organisatie hulp van de preventieadviseur op school, als het ging om de veiligheidsmaatregelen. Het waren de leerlingen zelf die voor de artiesten, brouwer, snackbar, tent, podium, sponsors, … moesten zorgen. Ook tijdens het festival hadden ze taken.

Zeven artiesten entertainden de enthousiaste aanwezigen een hele namiddag lang. De partyband Level Six met zangeres Katerine Avgoustakis en Jo Hens uit ‘Familie’ was de hoofdact, maar ook de andere artiesten, zoals DJ’s Tom Knarren & Dimitri Lanos, Bronce en de Helixband mochten op veel bijval rekenen. Ze gaven stuk voor stuk het beste van zichzelf. Met extra attracties zoals o.a. een boksbal en een rodeodromedaris werd het evenement aantrekkelijk gemaakt. Verkoopstands van andere schoolprojecten zorgden voor een echte festivalsfeer.

De leerlingen van de organiserende klassen hebben zich geamuseerd bij de voorbereiding en het op touw zetten van dit festival. “Toch hadden we vooraf nooit beseft, dat er zoveel kwam kijken bij de organisatie. Een leerrijke ervaring, absoluut”, besluit een tevreden leerling.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer