© BUUR

Stad zoekt uitbater voor indoor skateruimte

De stad Mechelen is op zoek naar een uitbater voor een indoor skateruimte op het Douaneplein. Die bouwt ze meer en meer uit tot een jeugdsite.

Sven Van Haezendonck

Het stadsbestuur wil het gebouw tussen fuifzaal Perron M en de skatebowl in openlucht in concessie geven. De stad denkt aan een bestemming in functie van de bezoekers van het vlakbij gelegen skatepark.

Zo moeten jongeren en hun begeleiders er iets kunnen drinken of er eventueel een kleine snack kunnen eten. En ze moeten er gebruik kunnen maken van het sanitair. “Er komt ook infrastructuur die hen in staat stelt om hun sport uit te oefenen bij slecht weer. Een indoor skateruimte is een mooie aanvulling op het aanbod op de site”, zegt schepen van Jeugd Greet Geypen (Open Vld).

Vanaf juli 2017 open

Naast fuifzaal Perron M, De Club, de uitleendienst van de jeugddienst en het skatepark moet Den Hanger vanaf eind 2017 de thuisbasis worden van circusschool Circolito en van een bouldervereniging.

De stad schrijft voor de indoor skateruimte een concessie uit voor twintig jaar. Tot 15 december hebben geïnteresseerden de kans om zich kandidaat te stellen. Midden maart 2017 beoordeelt een jury alle voorstellen, waarna het schepencollege in april de concessie toewijst. Die gaat in vanaf 1 juli volgend jaar. (svh)

vastgoedbeleid@mechelen.be of 015/29.75.08

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER