© Sven Van Haezendonck

RTV heeft voortaan redactie in Mechelse hogeschool

De regionale zender RTV heeft voortaan ook een antenne in Mechelen. Daarvoor werkt ze samen met de Thomas More hogeschool.

Sven Van Haezendonck

Een tijdje geleden stelde RTV journalist Niels Daniel aan als stadsreporter voor de Dijlestad. Maar in de praktijk moest hij nog vaak werken vanuit de redactie in Heultje (Westerlo). "Wij willen dichtbij de mensen staan, dicht bij het nieuws in Mechelen. Dan heb je geld nodig of goede vrienden. Die hebben we gevonden bij Thomas More", zegt hoofdredacteur Jeroen Verlooy.

"Ook iets leren van studenten"

In het verleden werkten de zender en de hogeschool al samen. "Zo kregen onze studenten enkele jaren geleden gratis zendtijd op RTV om hun beste reportages uit te zenden", vertelt manager Herman Duponcheel van de mediaschool. "En als journalisten kunnen wij natuurlijk iets leren van studenten", vult Jeroen Verlooy aan.

Die visie resulteert nu in een Mechelse redactie van RTV op campus De Ham, middenin de studenten journalistiek. "De studenten zijn ook onze kijkers van morgen. Onze grootste groep kijkers situeert zich in de leeftijdscategorie van 35 tot 55 jaar", zegt Verlooy nog. In de campus beschikt de ploeg over een eigen redactielokaal en twee montagecellen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER