© Patrick De Roo

Kunstveiling voor arbeider Total levert 2.500 euro op

De eerste van twee veilingen met kunstwerken uit de collectie van Guido Dirix uit Deurne heeft zo’n 2.500 euro opgebracht. Met het geld wil hij het onderzoek betalen naar de dood van zijn zoon bij Total Raffinaderij in de haven.

dvd

Veilinghuis Campo & Campo in Berchem bood de voorbije dagen twaalf loten uit de privécollectie van Guido Dirix aan. De juridische strijd die hij voert rond het onderzoek naar de dood van zijn zoon, kost hem veel geld. German Duran Pacheco (30) kwam drie jaar geleden samen met zijn vriend en collega William van Robbroeck (29) om het leven bij een stoomontploffing op de Total Raffinaderij in de Antwerpse haven.

Dirix is naar eigen zeggen tevreden met de voorlopige opbrengst van de veiling. “Ik wil er uiteraard geen geld uit slaan, ik doe dit uit noodzaak. Zelfs al maak ik strikt genomen verlies aan deze verkoop, dan nog is het de moeite waard. Elke euro telt.”

Eind november volgt er een tweede veiling met werken uit zijn collectie. Daar zit onder meer een zelfportret van de Belgische frontschilder Joe English bij.

www.campocampo.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER