© bfm

© BFM

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Woonblok in greep van groep vandalen

De brand zaterdagmiddag in een leegstaand gedeelte van een sociaal appartementsblok op het Kiel is zo goed als zeker aangestoken. Volgens de nog overblijvende bewoners terroriseert een groep jongeren het pand. “We liggen er allemaal wakker van”, zegt een bewoonster.

dennis van damme

Er zijn geen gewonden en ook de materiële schade stelt weinig voor, aangezien het getroffen appartement in 2016 sowieso tegen de grond gaat. Eigenaar Woonhaven zal het gebouw in de Maurits Sabbelaan dan afbreken en weer opbouwen. Ondertussen komen steeds meer appartementen leeg te staan.

Dat maakt dat ondertussen een van de traphallen, met acht aangrenzende appartementen, helemaal leegstaat. “We hadden die gebarricadeerd, maar blijkbaar heeft een aantal personen zich toch toegang weten te verschaffen”, zegt Jan Hendrickx van Woonhaven.

Een van de bewoonsters had naar eigen zeggen voorspeld dat het tot brandstichting zou komen. Zij ziet al weken een groep jongeren door het gebouw sluipen. “’s Nachts zie ik het licht van hun zaklampen langs het raampje in mijn voordeur schijnen”, vertelt Myriam De Meyer (49). “Dan weet ik dat ik mijn telefoon in de aanslag moet houden voor het geval ze aan de voordeur zouden beginnen morrelen.”

Lees meer in Gazet van Antwerpen, Editie Stad.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER