© Wim Hendrix

Buurt krijgt inbreng bij Fierensblok

De stuurgroep Sint-Andries heeft de Fierensblok zaterdag symbolisch gekraakt. Schepen Fons Duchateau (N-VA) lichtte er zijn beslissing over de sloop toe. Hij staat open voor inbreng van de buurt.

PSIM

Zowel aan de buitenkant van het woonblok als op het binnenplein werden stickers geplakt met de boodschap ‘gekraakt door de wijkbewoners’. Met de actie wilde de stuurgroep, samen met bewoners en ondernemers, duidelijk maken dat dringend actie nodig is tegen de verloedering van de site. De ‘kraak’ was gepland voor bekendraakte dat schepen van Wonen Fons Duchateau een beslissing heeft genomen in het dossier: het Fierensblok zal worden afgebroken en er komen nieuwe sociale woningen. In afwachting komen er tijdelijke activiteiten op de benedenverdieping en de binnenplaats.

“We zijn blij te horen dat er een beslissing is genomen. Ateliers en pop-upwinkels zijn door de buurt altijd gevraagd”, zegt voorzitter Nico Volckeryck. Hij vraagt de dringende komst van een opkuisploeg naar het wooncomplex.

Duchateau: “Ik zal buurtregie daarover aanspreken.” Districtsschepen van Publiek Domein Paul Cordy (N-VA) wil er mee zijn schouders onder zetten. “Dit complex is aan het uitgroeien tot een kankerplek. Hier snel iets doen, is een prioriteit.”

Lees meer in Gazet van Antwerpen, Editie Stad.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER