© BELGA

Luchthaven Zaventem breekt passagiersrecord

De luchthaven van Zaventem zag nog nooit zo veel reizigers passeren als dit jaar. Vandaag overschrijdt ze de kaap van 21.637.003 passagiers, waarmee het vorige record uit 2000 wordt verbroken. Vliegverkeer zit na een zware periode duidelijk weer in de lift.

CSN, BM

Rond acht uur moet hij vanaf Pier A vertrekken: passagier nummer 21.637.003. En dat betekent groot feest voor de luchthaven, want hier heeft Brussels Airport lang op gewacht. Sinds 2000 kende de nationale luchthaven véél tegenslag. “Eerst waren er de aanslagen op het de WTC-torens, daarna het failliet van Sabena (eind 2001), en dan de crisis. Maar nu zijn we terug”, zegt woordvoerster Florence Muls.

Met dank aan Ryanair, die door zijn komst naar Zaventem voor een prijzenslag zorgde. Waardoor ook concurrenten als Brussels Airlines prijsverlagingen doorvoerden. Met succes: Brussels Airlines zag het aantal passagiers dit jaar met 20 procent groeien tot zo’n 7 miljoen. Er zijn nog redenen voor het succes.

Zo kwam Emirates er ook bij in september met een dagelijkse verbinding tussen Brussel en Dubai.

Daarnaast breidden nog verschillende maatschappijen hun aantal vluchten uit: Vueling, Easyjet en ook Brussels Airlines.

Het succes van Brussels Airport zorgt er wel voor dat het aantal passagiers in Charleroi voor het eerst sinds 2005 daalt: van net geen 6,8 miljoen naar 6,4 miljoen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer