© Jozef Croughs

Truiense Clarissen krijgen donker bier met hun naam 'Cuvée Clarisse'

Zuster Mariette, abdis van de Clarissen heeft vrijdag een echte primeur in ontvangst genomen. Mike en Roniek van de brouwerij in Wilderen stonden er op dat de eerste 2 literflessen 'Cuvée Clarisse' van de Brouwerij van Wilderen aan de zusters van Sint-Tuiden werden overhandigd.

Jozef Croughs

"Zij mogen als eerste proeven van de Cuvée Clarisse (9,2 % alcohol) waarvan er eenmalig 2.000 zijn gebotteld. We willen dat de zusters als eerste kunnen proeven van onze donkerkleurige en bruine Cuvée. Omdat de zuster niet in de brouwerij geraken brengen wij het bier naar de zusters," lacht Mike die bij deze de zegen van hierboven afsmeekt voor zijn nieuwe goddelijke drank.

De zusters kregen er ook meteen een set glazen bij om het bier te proeven. Zuster Mariette keek eerst zeer verrast op dat er een bier bestond met hun naam. De Clarisse heeft een verleidelijk aroma, met toetsen van zoethout en een vleugje karamel en Nieuw-Zeelandse hop en vult het rijtje van de kriek, de Wilderen Goud en de Kanunnik aan. "1.400 flessen zijn al verkocht aan de drankendistributie. De overige 598 worden in Wilderen verkocht. Wie een unieke fles wil kopen kan dat in de betere bierhandel of supermarkt of in de brouwerij van Wilderen," besluit Mike.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer