‘Manila Mavericks’, zonder Flipkens, verliezen eerste duel

De Manila Mavericks, het team van Kirsten Flipkens, hebben vrijdag op de openingsdag van de International Premier Tennis League (IPTL) met 24-29 verloren van de UAE Royals.

In de eerste editie van de IPTL nemen vier teams bestaande uit verschillende toptennis(t)ers het tussen 28 november en 13 december tegen elkaar op in vier Aziatische steden.

In Manilla, de hoofdstad van de Filipijnen, zou Flipkens vrijdag normaal samen met de Filipijn Treat Huey in actie komen in het gemengd dubbelspel, maar het waren uiteindelijk Andy Murray en Maria Sharapova die de wedstrijd afwerkten. Ze gingen met 4-6 de boot in tegen Nenad Zimonjic en Kristina Mladenovic.

In het andere duel wonnen de Indian Aces (o.a. Gaël Monfils en Ana Ivanovic) met 26-16 van de Singapore Slammers (o.a. Tomas Berdych en Daniela Hantuchova).

 

Honestly.. How cool is this picture?! #cocacolaIPTL #manilamavericks #murray #moya #tsonga #sharapova #nester #huey

Een foto die is geplaatst door Kirsten Flipkens (@kirstenflipkens) op

Elke ontmoeting bestaat uit vijf wedstrijden (enkel mannen, enkel vrouwen, dubbel mannen, dubbel gemengd en een enkelwedstrijd tussen twee tennislegendes) van slechts één set. Wie in totaal de meeste games heeft gewonnen, wint de ontmoeting. De ‘advantage’-regel wordt niet toegepast, wie bij deuce dus het punt maakt krijgt ook meteen de game. Wie het eerst zes games wint, haalt de set binnen, bij 5-5 wordt een tiebreak gespeeld van vijf minuten.

Zaterdag nemen de Royals het op tegen de Slammers en de Mavericks tegen de Aces. In de stand leiden de Aces en de Royals met 4 punten, voor de Mavericks en de Slammers (alle twee 1 punt).

Programma: Manilla (28-30 november), Dubai (2-4 december), New Delhi (6-8 december) en Singapore (11-13 december).

Uitslagen:

Manila Mavericks - UAE Royals 24-29

Enkel mannen:

Carlos Moya - Goran Ivanisevic 5-6

Dubbel Mannen:

Jo-Wilfried Tsonga/Treat Huey - Marin Cilic/Nenad Zimonjic 4-6

Dubbel gemengd:

Andy Murray/Maria Sharapova - Nenad Zimonjic/Kristina Mladenovic 4-6

Enkel vrouwen:

Maria Sharapova - Kristina Mladenovic 6-5

Enkel mannen:

Andy Murray - Marin Cilic 5-6

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen