© Joren De Weerdt

Thomas maakt droom waar: "Sjerp voelt goed"

In de Nijlense deelgemeente Bevel hebben ze zaterdag hun eigen burgemeester van Bevel gekozen. Thomas Van den Eynde (24) glunderde nadat hij de totaal onofficiële maar desalniettemin bijzonder eervolle titel kreeg toegewezen tijdens een de Oscarshow van Chiro Bevel.

Bert Provoost

“Het voelt enorm plezant”, glundert Thomas. “Het is een grote eer als de mensen voor je gekozen hebben. Het voelt heel goed om die sjerp aan te mogen doen. Zeker omdat de verkiezing door de Chiro is georganiseerd. Ik ben er al heel mijn leven lid van en het is mijn grote passie”, vertelt de kraanmachinist.

Thomas haalde het in de eindstrijd van Stijn Verelst en Griet Van Olmen. “Ik ga nu zoals beloofd een burgemeestersbal moeten geven. En ik wil me de komende jaren ook overal laten zien als er iets in Bevel gebeurt.”

De echte Nijlense burgemeester Paul Verbeeck kwam Thomas tijdens de slotshow zelfs tot burgemeester slaan met een zwaard. Een politieke carrière ambieert de 24-jarige niet. "Burgemeester van Bevel zijn is in mijn ogen al het hoogste wat je kan bereiken", verklaart hij.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER