© Marc Vos

© Marc Vos

© Marc Vos

© Marc Vos

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Record Store Day 2017 @ George and the Bear Genk

Een flinke portie live muziek kregen we in het weekend van 22 en 23 april te horen bij George & The Bear in de Vennestraat.

Marc Vos

Het begon zaterdagmorgen al vroeg met een heel mooi miniconcertje van ZIMMERMAN (Simon Casier van Balthazar), de man met enkel zijn gitaar. Hij speelde een 4-tal songs uit zijn mooie nieuwe 6 track EP, die enkel songs bevat met woorden die beginnen met 'ch': Changes, Chances, Choices, ... Daarna verdween de sympathieke man als de weerga, want om 12 uur moest hij alweer in Antwerpen op de planken staan.

Zondagnamiddag begon met ROZA PARKS, een energieke, enthousiaste band uit Peer, geproduced door Mario Goossens van Triggerfinger. Vier jonge honden op een mini-podium die werkelijk het beste van zichzelf gaven, hun nieuwe EP (met prachtige hoes) kwamen voorstellen en eindigden met een 'semi-cover' van Transmission van Joy Division, met geweldige, minimale percussie op een ijzeren vuilbak die getracht werd in de frut te slaan. Sterk!

Daarna THE MONOTROL KID, twee gitaristen, waarvan songwriter Erik Van den Broeck ook de vocals voor zijn rekening nam. Geweldig straffe, voldragen songs met echo's van JJ Cale en mooie countryflarden. Bloedmooi. Gisteren nog in de Brusselse AB, vandaag bij George & The Bear! Die mensen kennen hun muziektempels!

Tot slot was er nog GROUND NERO, met het volume een aangenaam streepje hoger (of twee of drie), beukende beats, een grommende bas en een scherpe gitaar en vooral de geweldige cold wave/dark wave voice van Gwijde Wampers, werden we op uiterst aangename wijze zo'n 35 jaar terug in de tijd gekatapulteerd, toen deze muziek in onze wonderjaren de dienst uitmaakte. Dat neemt echter niet weg dat Ground Nero ook heel erg 2017 is, goeie songs heeft en met Gwijde een voorman/zanger heeft die helemaal in zijn muziek, zang en performance opgaat, wat het geheel bepaald indrukwekkend maakte en een superbe indruk naliet. Straffe kost!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer