© Jean Weerts

Neos Kinrooi bezoekt Bonn

Op donderdag 27 april trok Neos Kinrooi naar de Duitse stad Bonn.

Jean Weerts

Bonn bevindt zich op de linker Rijnoever. Aan zijn voormalige hoofdstedelijke titel dankt het zijn kosmopolitische sfeer samen met een interessant cultureel aanbod. De eerste halte van de Neos-leden was bij Hoffgarten, een geliefde plaats voor de studenten van de nabij gelegen universiteit. Het universiteitsgebouw is een opvallend paleis (laatbarok), waarvan de oostelijke vleugel loopt tot aan de Rijnoever. Wandelend kwam de groep aan op de markt bij het oude Rathaus (zie foto), met zijn gracieuze gevel en elegante bordes. Het gebouw beheerst het oude stadscentrum.

Na een licht ontbijt werden de leden gegidst langs gezellige winkels en cafeetjes, naar het geboortehuis van Ludwig van Beethoven dat nu ingericht is als museum. Opmerkelijk, Beethoven beheerst niet het stadsbeeld zoals bijvoorbeeld Mozart in Salzburg. De groep bezocht verder nog de Munsterkathedraal met crypte en kloosterhof en de Alt-Katholische kerk, een parel met zijn Rococco-altaar.

Na het middagmaal stond er een door de plaatselijke gids begeleide rondrit op het programma door het overige deel van de fraaie stad, waarin wetenschap en onderwijs alom aanwezig zijn. De Godesberg, met prachtige gebouwen, vroegere woonplaats van diplomaten en hoge ambtenaren, diverse consulaten, … En natuurlijk blijft Konrad Adenauer vertegenwoordigd.

Zuidelijk van Bonn, over de Rijn, floreert het Zevengebergte, niet hoog, wel imposant met zijn vulkanische oorsprong. De tijd kreeg de groep in zijn greep. Ze trokken terug naar de markt met de zon en een slokje op een van de vele terrassen. Onderweg terug naar huis, werden de Neos-leden verrast met de gekende Haribo snoepjes. Ook diebehoren tot het erfgoed van Bonn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer