© buienradar.be

© Belga

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Hier wordt vandaag nog zwaar onweer verwacht

Na een zonnige zaterdagvoormiddag ging een deel van Vlaanderen zaterdagavond gebukt onder onweersbuien. Ook zondag en maandag wordt er nog gewaarschuwd voor onweer en wateroverlast.

il, boj

Zaterdagnacht nam de storing af, maar in de vooravond zorgden hevige onweersbuien vooral voor overlast in de provincie Antwerpen. De Kempen werd het zwaarst getroffen in Mol, Herentals en Turnhout met ondergelopen straten en kelders. Ook Malle kreeg de volle laag.

Kans op véél regen

Zondag blijftt het wisselend tot zwaarbewolkt met kans op hevige regen- of onweersbuien. Plaatselijk valt veel neerslag en er waait een matige, aan zee een vrij krachtige, wind. De maxima bedragen 18 graden in de Ardennen en aan zee en 20 tot 23 graden elders.

Zondagavond en -nacht blijft het zwaarbewolkt met regen of buien en kans op onweer, met opnieuw plaatselijk veel regen. Aan de kust staat een krachtige noordenwind. De minima schommelen tussen 11 en 15 graden.

Maar ook daarna zijn we er nog niet vanaf: tot maandagavond zal een actieve storing ons weer bepalen. Deze storing zorgt voor veel regen met plaatselijk kans op onweer. Op de meeste plaatsen zijn hoeveelheden van meer dan 25 mm en op sommige plaatsen zelfs rond of meer dan 40 mm mogelijk.

Bekijk hier de voorspelling:

   
           
   
       

 Kans op onweer tot maandagavond.  Foto: KMI      

   
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER