Ruim 80 procent van treinen rijdt in Vlaanderen

Op de vierde dag van de spoorstaking rijdt in Vlaanderen ruim 80 procent van de treinen. In Wallonië is de situatie te vergelijken met gisteren.
Nicolas Lambert

Vooral tussen Antwerpen en Brussel valt er hier en daar een trein tussenuit, zegt NMBS-woordvoerder Bart Crols.

In Wallonië is de toestand te vergelijken met die van gisteren: In Henegouwen rijden er momenteel geen treinen. Er is wel treinverkeer rond Namen, en verder door naar Libramont. Dat is ook het geval voor de verbindingen Namen-Dinant en Dinant-Bertrix. Daarnaast rijden er ook treinen tussen Brussel en Nijvel, tussen Luik en Landen, tussen Liers en Gouvy, en tussen Marloie en Liers, aldus Crols. Hij verwacht niet dat die situatie in de loop van de dag nog veel zal wijzigen. 

Nog zeker tot en met dinsdag hinder

Vrijdag zijn nieuwe voorstellen op tafel gelegd tijdens de onderhandelingen tussen bonden en directie. De spoordirecties zijn bereid om de compensatiedagen nu toch te behouden, maar dan moet het spoorpersoneel instemmen met enkele voorwaarden. Zo zou 15 november als extralegale feestdag worden geschrapt.

De bonden gaan de voorstellen morgen voorleggen aan hun achterban. Zeker tot dan zal er hinder zijn, maar dinsdag is er dan de staking bij de openbare diensten, waar ook een deel van het spoorpersoneel aan zal meedoen.

Meest gelezen