Opnieuw webcamzaak in Nederland

In Nederland is een 35-jarige man in januari opgepakt omdat hij minderjarige meisjes zou hebben aangezet tot seksuele handelingen voor de webcam. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt. De slachtoffers zijn afkomstig uit Nederland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. In Nederland zijn er mogelijk tussen de 30 en 40 slachtoffers.

De man heeft in het buitenland waarschijnlijk ook volwassen mannen opgelicht, vermoedt justitie. Het gaat om mannen die seksuele handelingen verricht hebben voor de webcam, in de veronderstelling dat ze via internet contact hadden gelegd met een minderjarige jongen. Daarna zou de verdachte ze geld hebben afgeperst met het dreigement de beelden aan de politie te geven.

In Amsterdam speelt ook een webcamzaak. Het aantal geïdentificeerde slachtoffers is zover bekend 66. De verdachte is een 40-jarige man. Hij zou over een periode van enkele jaren kinderen van 12 tot 14 jaar oud hebben misbruikt via de webcam. In januari kwam de zaak voor het eerst groot in het nieuws. Toen noemde justitie het getal van mogelijk 400 slachtoffers, mede gebaseerd op een berekening van de verdachte zelf.

Een derde omvangrijke webcamzaak speelt zich af in Cuijk. Daar vond de politie in een woning van een man 144.000 foto's en 26.000 filmpjes met daarop veelal minderjarige meisjes, die voor de webcam seksuele handelingen uitvoerden. Justitie vermoedt dat de man ongeveer 300 meisjes uit Nederland en België via internet heeft benaderd en aangezet tot ontucht.

Wanneer de verdachten voor de rechter moeten verschijnen is nog niet bekend.

Meest gelezen