Tweede priester aangeklaagd voor misbruik Heilig Hartcollege Waregem

In het dossier van het seksueel misbruik in het Heilig Hartcollege in Waregem is nu ook een tweede priester uit Desselgem aangeklaagd. Volgens een vermoedelijk slachtoffer zou hij net als priester Daniël D. jongens in het internaat van de school misbruikt hebben.

nadb

Het slachtoffer, een man die er in de jaren zeventig op internaat heeft gezeten, heeft in totaal vier klachten ingediend. Een officiële klacht tegen priester Daniël D. en een klacht tegen een tweede, nog actieve, priester uit Desselgem. Daarnaast diende hij nog een klacht in tegen het bisdom en een tegen het toenmalige schoolbestuur omdat hij er naar eigen zeggen geen gehoor kreeg. De advocaat van de man zou die klachten donderdag ingediend hebben bij de onderzoeksrechter in Kortrijk. De tweede priester ontkent zelf de feiten.

Officiële klacht

Priester Daniël D. werkte van de jaren 60 tot de jaren 80 op het internaat van het Heilig Hartcollege in Waregem. Nadien werd hij priester in de gemeente Heuvelland, tot de Brugse bisschop De Kesel hem eind vorig jaar ontsloeg na een klacht over seksueel misbruik. Volgens verscheidene bronnen hebben er zich intussen al vier slachtoffers gemeld. Het parket van Kortrijk zegt zelf één officiële klacht ontvangen te hebben en één brief van het meldpunt in Brugge.

Verjaringstermijn

Het verdere onderzoek naar de vermoedelijke feiten, de precieze aard ervan en wanneer ze plaatsvonden, werd overgeheveld naar de federale gerechtelijke politie. Op basis van de resultaten van dat onderzoek, kan dan beslist worden of er voldoende bewijslast is, maar ook of de feiten al dan niet verjaard zijn en of strafvervolging mogelijk is. De verjaringstermijn voor zedenfeiten bij minderjarigen is 15 jaar. Die verjaringstermijn kan maximaal gestuit worden tot 30 jaar. De tijdstippen van de mogelijke feiten zullen dus bepalen of die feiten al dan niet verjaard zijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen