Sprinter Asafa Powell vecht dopingschorsing aan bij TAS

© Photo News

De Jamaicaanse sprinter Asafa Powell, die donderdag een schorsing van 1,5 jaar opgelegd kreeg van de Disciplinaire Commissie van het Jamaicaanse antidopingagentschap (Jadco), zal die schorsing aanvechten bij het Internationaal Sporttribunaal TAS. Dat meldt Powell op zijn website.

‘Samen met mijn team zal ik bij het TAS beroep aantekenen tegen de beslissing van het Jadco’, aldus Powell. ‘De schorsing die ik opgelegd kreeg is immers geheel onterecht. Ik gebruikte het legale middel Ephiphany D1 en daarin zat, zonder dat het op de bijsluiter of op de website vermeld stond, ook het verboden middel oxilofrine.’

‘Ik heb nooit bewust verboden producten gebruikt. Toen mijn positieve dopingtest bekend was, heeft mijn team contact opgenomen met het Wereldantidopingagentschap (WADA) en het Amerikaanse Antidopingagentschap (USADA). Beide instanties hebben het product getest en kwamen tot dezelfde conclusie als ons. Hopelijk zal het TAS nu volgen’, zegt de 31-jarige atleet.

Powell was vorige zomer een van de vijf Jamaicanen die positief testten tijdens de nationale trials. Zijn schorsing is met terugwerkende kracht ingegaan vanaf juni 2013, het moment waarop hij zijn positieve test aflegde. Daardoor zou hij op 20 december al opnieuw in actie kunnen komen.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen