© JAA

Gemeente werft account manager aan voor ondernemers

De gemeente Schoten gaat een consulent lokale economie of centrummanager aanwerven. Dat deelde schepen Wouter Rombouts (N-VA) mee aan de zowat honderd handelaars en ondernemers die present waren op het eerste netwerkevenement dat de gemeente organiseerde voor die doelgroep.

jaa

Met een college gevormd door politici van Open vld, N-VA en CD&V zou je denken dat zelfstandige ondernemers al enkel jaren in de bovenste schuif liggen bij het gemeentebestuur. “We vinden deze doelgroep inderdaad heel belangrijk”, bevestigt schepen Wouter Rombouts, die wel de specifieke bevoegdheid voor Lokale Economie kreeg. “Maar misschien klopt het wel dat ze tot nog toe niet de aandacht kregen die ze verdienen. Daar willen we verandering in brengen.”

Die aandacht kwam er deze week met een netwerkmoment in het gemeentehuis waarbij burgemeester Maarten De Veuster (N-VA) eens niet de rode loper uitrolde voor huwelijksjubilarissen of verenigingen, maar voor de lokale zelfstandigen.

“In Schoten wordt gelukkig hard gewerkt in ons winkelcentrum, maar ook in de vele bedrijvenzones die onze gemeente telt”, aldus Rombouts. “We hebben 400 uitnodigingen gestuurd en de respons was groot. Toch zo’n honderd aanwezigen kregen eerst toelichting van specialist Stéphane Jacobs van Be-Mobile over hoe nieuwe technologische ontwikkelingen en big data ook lokale handelaars en de gemeente kunnen sturen bv. in hun parkeerbeleid. Minstens even belangrijk was de mogelijkheid om daarna informeel van gedachten te wisselen, onder elkaar en met vertegenwoordigers van het gemeentebestuur.”

Gezien het succes van deze eerste bijeenkomst werd al meteen een tweede netwerkmoment gepland, op 7 februari. En de aandacht voor de commerciële en werkverschaffende Schotenaren zal niet verslappen. De voorbije jaren kregen haast alle doelgroepen aparte ambtenaren toegewezen. Maar de honderden ondernemers en zelfstandigen zijn aangewezen op Dirk Vyncke, die eigenlijk in de eerste plaats secretaris is van de burgemeester.

“De aanwerving van een voltijdse consulent lokale economie, die het nieuwe en vaste aanspreekpunt zal worden voor de ondernemers, staat voor 2017 op het programma”, stelt Rombouts.

Lees het volledige verhaal vrijdag in Gazet Van Antwerpen editie Noord

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER