© Mia Uydens

Streekplatform Kempen wil regio meer in de kijker zetten

Donderdagavond is in Mol het Streekplatform Kempen feestelijk gelanceerd. Lokale besturen en middenveldorganisaties gaan samenwerken om de regionale betrokkenheid te vergroten. Het project kost zo’n 1,2 miljoen euro.

Vlaanderen heeft met een oproep Versterkt Streekbeleid opgeroepen tot meer lokale actie. Verschillende gemeenten in de Kempen hebben gereageerd, waarop samen met sociale partners en Kempense parlementsleden in april de vzw Streekplatform Kempen werd opgericht. Daarbij sluiten ook de welzijnssector en ondernemers aan.

“Met het platform hebben we het netwerk gecreëerd om dit waar te maken en slagkrachtig te werk te gaan. Het blijft broodnodig om op regionale schaal gezamenlijk met één stem streekdossiers aan te pakken. De Kempen verdient dit”, zegt Ward Kennes, voorzitter, ook burgemeester van Kasterlee.

Een werkgroep met zestien leden komt maandelijks samen om prioritaire dossiers te behandelen, zoals de uitrol van geothermie en warmtenetten, de economische heropleving na verschillende grote ontslagrondes of ook mobiliteit. Vertegenwoordigers van het platform zaten eerder al samen met de Oosterweelintendant Alexander D’Hooghe, om te pleiten voor een betere mobiliteit richting Antwerpen.

Het project duurt drie jaar en kost circa 1,2 miljoen euro. De helft ervan wordt gesponsord via het Europees Sociaal Fonds.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER