Aanvalskoning Van Hecke: 'Zondag weer in belangstelling rijden’

© Photo News

Preben Van Hecke is een vrij onbekende naam in het wielerpeloton maar hij maakt de laatste dagen wel veel indruk. Tijdens de Amstel Gold Race reed hij al 230 kilometer voorop en ook in de Waalse Pijl trok hij al vroeg in de aanval. ‘Het was een toffe dag’, zei de 35-jarige renner van Topsport Vlaanderen tegen Sporza.

mio

Wielrennen op Sportwereld.be

In de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl reed Van Hecke alles samen meer dan vierhonderd kilometer in de aanval. Eerder dit jaar won hij in de Ronde van Oman al de Prijs van de Strijdlust, en die zou hem na afloop van deze twee klassiekers zeker ook opnieuw gegund zijn.

‘Ik voelde de benen nog van mijn inspanning afgelopen zondag, maar het viel best mee’, zegt Van Hecke. ‘Ik verkeerde in goed gezelschap en wist dat ik weer vertrokken was voor een dagje in de aanval. Ik had goede benen en het was een toffe dag. We waren slechts met drie dus ik geloofde er niet echt in om tot het einde van de wedstrijd voorop te blijven.’

Komende zondag staat Van Hecke ook in Luik-Bastenaken-Luik aan de start. ‘Daar wil ik me opnieuw in de belangstelling rijden’, klinkt het.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen