Direct naar artikelinhoud

#AssadCampaignSlogans: 'Erdogan is een watje. Hij verbood Twitter, ik brood'

Oorlog of niet, op 3 juni vinden er in Syrië presidentsverkiezingen plaats. De verwachting is dat Bashar al-Assad, president sinds 2000, wint. De verkiezingen worden door de internationale gemeenschap dan ook afgedaan als 'een parodie op de democratie' en zorgen voor cynische reacties op Twitter.

De Syrische president Bashar al-Assad.Beeld AFP

Onder de hashtag #AssadCampaignSlogans (zie storify onder dit artikel) fantaseren mensen driftig over campagnekreten die Assad kan inzetten tijdens de verkiezingen. Het zijn voornamelijk tegenhangers van de Syrische president die de hashtag gebruiken, getuige de strekking van de tweets. 'Je weet dat ik tegelijkertijd een chemische aanval en een presidentscampagne kan lanceren!', luidt een van de slogans. Een ander: 'Erdogan is een watje. Hij verbood Twitter, ik brood'.

Overigens heeft Assad zijn kandidatuur nog niet officieel bekend gemaakt. Volgens een nieuwe wet moet er tenminste één tegenkandidaat zijn. Die heeft zich vandaag naar voren geschoven: de 43-jarige wetgever Maher Abdul-Hafiz Hajjar.

Lees ook

Geselecteerd door de redactie