© kma

Dierenarts wandelt 100 kilometer om ‘poezenmadam’ te steunen

Dierenarts Kristof Van Dyck (36) uit Wijnegem wil op 14 augustus de Dodentocht in Bornem uitstappen. Als goed doel koos hij poezenopvang De Zwarte Kat uit Schilde.

kmatthyssen

Kristof Van Dyck is de controledierenarts van De Zwarte Kat, de opvang die poezenmadam Mathy Merbis een zevental jaar geleden aan de Vraagheideweg in Schilde opstartte. Voordien was Mathy ook al jaren bezig met de opvang van gedumpte katten.

“Ik heb echt bewondering voor haar”, zegt dierenarts Van Dyck. “Zij krijgt geen overheidssubsidies en moet het hebben van giften. De Dodentocht staat al lang op mijn verlanglijstje. Eigenlijk is het geen geschikt jaar voor mij, want ik ga mijn praktijk binnenkort verhuizen naar een ander pand in Wijnegem. Maar ik had berichten gelezen dat het mogelijk de laatste Dodentocht zou kunnen worden. Daarom wou ik nu deelnemen, al heb ik geen tijd om te trainen, want het is momenteel enorm druk in de praktijk”, vertelt hij.Sympathisanten kunnen de dierenarts sponsoren voor 1 euro per 10 kilometer. “Ik heb in mijn praktijk ook nog een collectebus voor vrije giften staan. Hopelijk haal ik die 100 kilometer.

Mathy Merbis is dierenarts Van Dyck nu al ontzettend dankbaar. “Ik kan de centen goed gebruiken, want 2015 is een echt dumpjaar van katjes”, vertelt ze thuis in haar opvang tussen de miauwende kleintjes.

www.poezenopvang-dezwartekat.com

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER