© BELGA

Standard-Ultra’s krijgen hun zin: slechts één supporter bestraft voor omstreden Defour-spandoek

Eén Standard-supporter krijgt een sanctie opgelegd voor het omstreden spandoek met een onthoofde Steven Defour erop. Dat heeft de voetbalcel woensdagochtend beslist. De Ultra’s van Standard hadden gevraagd slechts één persoon te straffen.

Guy Stevens

Heel wat mensen waren gechoqueerd toen de supporters van Standard op 25 januari een spandoek ontrolden waarop een onthoofde Steven Defour te zien was. De gewezen aanvoerder van de Rouches kwam voor de eerste keer met zijn nieuwe club Anderlecht - aartsrivaal van Standard - naar Sclessin en dat wilden de Ultra’s van Standard niet zomaar laten gebeuren.

Aan de massa verontwaardige reacties bleken heel wat mensen geschokt, maar ook Defour zelf was duidelijk onder de indruk. Hij liet zich opnaaien en kreeg twee gele kaarten, waardoor hij het veld moest verlaten.

Eén supporter bestraft

De voetbalcel besliste woensdag dat slechts één Standard-fan bestraft wordt voor het spandoek. Het gaat om de voorzitter van de Ultra’s, de enige persoon tegen wie proces-verbaal werd opgesteld. Hij krijgt een stadionverbod van 8 maanden en een boete van 400 euro opgelegd, maar kan daar wel nog tegen in beroep gaan.

De Ultra’s vroegen zelf om slechts één fan te bestraffen. De supportersgroep hoopte zo te vermijden dat onschuldige mensen gestraft zouden worden.

Bekijk hieronder hoe hard Defour werd aangepakt tijdens Standard-Anderlecht

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Voetbal