© PN

1 / 3
thumbnail: null

EREDIVISIE. Ajax verrast en vernedert PSV, Heerenveen krijgt slaag

Ajax heeft voor dé verrassing gezorgd op de 25e speeldag in de Eredivisie. De Amsterdammers versloegen PSV met maar liefst 1-3. In de stand houdt PSV wel 11 punten voorsprong op Ajax. Heerenveen verloor met 3-0 van Excelsior. Het team van Stefano Marzo zag de Rotterdammers scoren via Luigi Bruins, Tom van Weert en Kevin Vermeulen. Heerenveen blijft zo zevende. Feyenoord kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel bij Utrecht.

vtvn

Op het halfuur bracht Kishna Ajax op voorsprong, dankzij een flater van PSV-doelman Zoet. Die leek het schot van Kishna te keren, maar zat er niet goed bij en zag de bal over de doellijn verdwijnen. De 0-1 was ook meteen de ruststand. De tweede helft bleef spannend, en dertien minuten voor tijd kwam de leider in de Eredivisie terug op gelijke hoogte via Luuk de Jong. Lang kon PSV niet profiteren van de gelijke stand, want in minuut 83 zorgde Lasse Schöne met een vrije trap voor de 1-2. In de extra tijd besliste El-Ghazi de wedstrijd: 1-3.

Vitesse boekte zaterdag zijn zesde zege op rij. De club uit Arnhem won met 2-1 van PEC Zwolle dankzij goals van Bertrand Traoré en Davy Pröpper. Bij de bezoekers scoorde Mustafa Saymak. Vitesse wipt zo over PEC naar de vijfde plaats in de stand.

Gill Swerts mocht in de basis beginnen bij NAC, Sepp De Roover blijf op de bank. De club uit Breda sleepte in extremis een 1-1 gelijkspel uit de brand bij Twente. Dat kwam na vijf minuten 1-0 voor via Luc Castaignos. NAC kwam in de 88e minuut echter nog langszij via Erik Falkenburg. NAC pakt zo een broodnodig punt in de strijd om de degradatie, maar blijft voorlaatste.

Bij Willem II stonden Dries en Stijn Wuytens en Robbie Haemhouts in de basis. De club uit Tilburg was echter niet opgewassen tegen AZ. Dat won met 2-0 dankzij goals van Steven Berghuis en Dabney dos Santos.

Uitslagen:

Vrijdag

Dordrecht - Go Ahead Eagles 2-1

Zaterdag

Vitesse - PEC Zwolle 2-1Twente - NAC 1-1AZ - Willem II 2-0Cambuur - Heracles 1-0

Zondag

Excelsior - Heerenveen 3-0Utrecht - Feyenoord 0-0Groningen - ADO 1-1PSV - Ajax 1-3