Straffe beelden tonen hoe Antwerpse politie relschoppers uiteendrijft

De Antwerpse lokale politie heeft maandag een oproep gelanceerd om beeldmateriaal te verkrijgen van het geweld dat zaterdagavond gepleegd gewerd na de voetbalwedstrijd Antwerp-Eupen. Ondertussen zijn nieuwe beelden opgedoken van de rellen van zaterdagavond. Een bewoner van de Jan Welterslaan filmde vanuit zijn raam hoe de politie met het waterkanon enkele heethoofden uiteen drijft.

joro, blg

Na belangrijke titelmatch op de Bosuil kwam het zaterdag in de straten rond het stadion in Deurne tot rellen waarbij enkele tientallen heethoofden zware schade aanbrachten aan straatmeubilair, -infrastructuur en aan politievoertuigen. Een tiental agenten raakte gewond, voornamelijk door objecten die ze naar het hoofd kregen geslingerd.

Enkele hooligans konden op de avond van de feiten worden ingerekend, maar heel wat onruststokers konden tijdens het kat-en-muisspel aan de politie ontsnappen. De politie hoopt nu via foto’s en videomateriaal van getuigen om alsnog een aantal aanstokers bij de lurven te kunnen vatten.

“Abnormaal zwaar geweld”

De politie heeft het maandag over “abnormaal veel en zwaar geweld” en wil de aanstokers graag snel identificeren. “Verkeersborden zijn uitgerukt en omheiningen van buurtbewoners werden beschadigd”, klinkt het in een mededeling. “Om diegenen die verantwoordelijk zijn voor dit geweld op te sporen, vragen we de hulp van het publiek.”

Wie bewakingsbeelden heeft van de omgeving waar de rellen en vernielingen plaatsvonden of wie op het moment van de feiten in de buurt was en er iets filmde, wordt gevraagd om per mail contact op te nemen met de politie via opsporingen@politie.antwerpen.be en hen de beelden te bezorgen. Ook fotomateriaal is welkom, aldus de politie.

Intussen zijn er op Facebook nieuwe beelden opgedoken van de opstootjes. Een bewoner van de Jan Welterslaan filmde vanuit zijn raam hoe de politie met het waterkanon enkele heethoofden uiteen drijft.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen