Tommelein: "Ik beschouw wat gebeurd is niet als een incident"

© Alexander Meeus

Bart Tommelein (Open VLD), de nieuwe Vlaamse minister van Energie, reageerde maandagavond in 'Terzake' op de heisa rond de biomassacentrale die dan toch niet in Gent gebouwd zou worden met subsidies. "De regering heeft beslist wat ik zou hebben beslist", zei hij maandagavond in Terzake op Canvas.

wverhaert

"De Vlaamse regering heeft los van u de beslissing genomen om geen subsidies toe te kennen aan de biomassacentrale in Gent", stak journaliste Kathleen Cools van wal. "Erg collegiaal lijkt dat niet, men had niet kunnen wachten tot u woensdag de eed aflegt?"

"Ja, goed, wie nu formeel de beslissing neemt... aan formalisme heb ik geen boodschap. Het klopt dat ik nog geen deel uitmaak van de Vlaamse regering. Maar het dossier is afgelopen weekend effectief op mijn bureau beland en ik heb contact gehad met de minister-president."

Bourgeois boos

Kathleen Cools: "Annemie Turtelboom heeft het negatief advies een paar weken laten liggen en Geert Bourgeois was naar verluidt heel boos over wat er vrijdag gebeurd is..."

"Ik wil niet aan haantjesgedrag of zwartepieten doen. Je bereikt alleen maar een resultaat door samen te werken", aldus Tommelein. "Ik werk graag in een team, ik beschouw wat gebeurd is niet als een incident."

Op de vraag of zijn voorgangster het VEA-advies te lang heeft laten liggen, ging Tommelein niet in. "Dat is een vaststelling, maar ik heb mijn collega's horen zeggen dat de doelstelling hernieuwbare energie moet worden gehaald."

Tommelein kondigde nog aan een energieplan op tafel te zullen leggen. "We moeten inzetten op zon, wind, water en warmte. Ik ben een groene liberaal en zal er alles aan doen zodat we in Vlaanderen onze energiedoelstellingen bereiken. De fouten uit het verleden mogen we niet meer opnieuw maken. We moeten nu met nog meer motivatie en gedrevenheid de problemen aanpakken. Ik hoop dat ik op de medewerking van mijn collega's kan rekenen", besloot Bart Tommelein.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen