Dieven rollen aanhangwagen gewoon voorbij huis, eigenaar zoekt getuigen

© svl

© svl

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

De aanhangwagen van zelfstandige Duncan Saeys (21) werd gestolen. Dieven rolden hem zonder gêne over de oprit en zelfs voorbij het huis van de buren. Saeys hoopt dat iemand iets gezien heeft en kan helpen om de daders te vinden.

svov

De aanhangwagen van Duncan Saeys die in groenonderhoud als zelfstandige werkt, werd vermoedelijk dit weekend gestolen in de Pastoor Christiaensstraat. Hij stond geparkeerd bij de buurman, in een schuur. “Helemaal uit het zicht van alles en iedereen”, zegt Duncan. “En dat is het rare, want om hem te stelen, moest er ook een hele oprit worden afgestapt en het huis van de buren gepasseerd. De daders wisten dus goed waar ze mee bezig waren. En ze schuwden de nodige risico's niet. Ik plaatste mijn aanhangwagen er vrijdag en dinsdagochtend merkte ik dat hij weg was. De diefstal vond vermoedelijk plaats in de nacht van zondag op maandag.”

De jonge zelfstandige deed aangifte bij de politie en verspreidde een oproep op Facebook. “Het was nog bijna nieuw materiaal, want ik ben pas zes maanden bezig als zelfstandige. De aanhangwagen heeft me 3.000 euro gekost en is zeer handig, want er kan tien keer meer in dan in de kleine die ik nu noodgedwongen gebruik. Wat ik verzamel na een hele dag hagen scheren, kan in de gestolen wagen. Ik hoop dat er een gouden tip binnenkomt en dat iemand in binnen- of buitenland die mijn gerief opmerkt de politie verwittigt. De aanhangwagen staat geseind op basis van het chassisnummer en de politie heeft een foto en het nummer doorgegeven aan de collega's.”

Wie iets meer weet over de feiten of de aanhangwagen opmerkt, wordt gevraagd de politie op de hoogte te brengen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen