Mertens en Jordan Lukaku: “Transfers Meunier en Batshuayi hebben geen invloed op de groep”

© BELGA

Geen Michy Batshuayi woensdag op de persconferentie van de Rode Duivels. De aanvaller mocht van zijn club Olympique Marseille niet met de pers praten. Gelukkig kwamen Dries Mertens en Jordan Lukaku wel opdagen. Ook zij kregen uiteraard een heleboel vragen over de nakende transfers van Batshuayi (Chelsea) en Meunier (PSG).

Wim Conings in Bordeaux

“Ik hoop dat Thomas (Meunier, nvdr) naar Napoli komt, maar daar ziet het nu niet naar uit”, reageerde Dries Mertens. “Of de transfers en onderhandelingen de dynamiek wat verstoren bij de Duivels?Als ik naar Meunier kijk, vind ik dat die het goed doet. En Meunier was toch ook bezig met een transfer. Dit toernooi is gewoon mooi platform om jezelf te bewijzen. Of een speler niet jaloers zou worden op een transfer van een andere Duivel? Dat denk ik niet. Er zijn genoeg mooie clubs. Of dit het EK ook een podium is voor mij? Voor iedereen, he. Maar ik bedoel dit niet per se om naar een andere club te gaan. Ik bedoel ook: een podium om bijvoorbeeld je familie trots te maken.”

“Wat Meunier en Michy doen, heeft geen invloed op de groep”, beaamde Jordan Lukaku. “Er is helemaal geen jaloezie onderling over transfers ofzo. Ons doel is vrijdag winnen, dat is het belangrijkste. Ik heb ook de zever over Meunier gelezen, dat hij in Play-Off 1 niet goed genoeg zou zijn. Maar nu is hij wel op weg naar PSG. Ik weet niet of Meunier die transfer had kunnen versieren, moest hij niet gespeeld hebben op Euro 2016. Zijn niveau zit eerder tussen het niveau van een topper en een subtopper in het buitenland. En is de transfer van Batshuayi al officieel?”, vroeg Jordan Lukaku zich luidop af.

Dries Mertens: “We wonnen met 4-0 tegen Hongarije, dan verander je beter niets”

© Photo News

Beide spelers hopen ook op een basisplaats tegen Wales. Dries Mertens ligt in balans met Yannick Carrasco. De winger van Napoli besefte dat hij tegen Hongarije enkele kansen had laten liggen. “De match tegen Hongarije was wat ongelukkig. We hadden veel kansen, het had bij de rust al 4-0 moeten staan. Ik weet ook wel dat ik daarvoor ook naar mezelf moet kijken. Je lacht met die keeper zijn broek, maar hij pakte ze wel hé. Ik heb in die wedstrijd een aantal ongelukkige keuzes gemaakt.”

“Tegen Wales hebben we het altijd al moeilijk gehad. Ze staan verdedigend goed. Bale? Ik zou niet zeggen dat hij buiten zijn vrije trappen al zoveel heeft gedaan in dit toernooi. Ik zou het niet respectvol vinden naar andere spelers van Wales toe, om het nu enkel over Bale te praten. Of ik of Carrasco moet starten? (lacht) Ik zou zeggen, 4-0, niks veranderen, toch? Dat de coach liever met mij speelt tegen een laag blok? Dat hoop ik. Ik weet niet of ik ga spelen, maar ik hoop het wel. Ik denk dat we weten dat we een mooi pad naar de finale gekregen hebben om het EK te winnen. Die goede tabelhelft, dat geeft een extra boost om de finale te halen.”

Jordan Lukaku: “Er liggen kansen voor oprukkende backs”

© Isosport

Nu Thomas Vermaelen geschorst is tegen Wales groeit de kans voor Jordan Lukaku om te spelen tegen Wales. Hij zou dan in de plaats komen van Jan Vertonghen die centraal in de defensie Vermaelen vervangt. “Maar ik weet niet of ik zal starten tegen Wales”, bleef de jonge Lukaku op de vlakte. “We hebben vandaag zelfs geen partijtjes gespeeld of op posities getraind. Mijn trainingen zijn op niveau. Ik probeer me daarin te tonen. Wales speelt eerder 5-3-2 dan 3-5-2. Dan liggen er kansen op de flanken voor de backs om op te rukken. Door de twee verdedigende middenvelders waarmee Wilmots nu speelt, is daar ook de mogelijkheid toe”, hoopte de linksachter van KV Oostende.

Lukaku vindt dat hij één belangrijk voordeel heeft ten opzichte van zijn concurrenten. “Misschien maak ik meer kans dan de rest van defensie om er niet afgelopen te worden, want we hebben niet de snelste verdedigers in vergelijking met Gareth Bale. Moest ik spelen, zou dit een heel grote kans zijn die ik krijg. Want er gaan heel veel mensen kijken. Als ik speel en ik doe het slecht, word ik afgeschoten. Er zijn dingen die ik hier opsteek, waar mijn spel alleen maar van vooruit zal gaan. Ik voel nu al dat ik een beetje beter ben. Ik leer enorm veel bij van de onderlinge partijtjes tegen andere Rode Duivels of zelfs van het kijken van de matchen. “

Jordan Lukaku: “Bale staat hoger dan Hazard”

“Bale staat voor mij misschien net iets hoger dan Hazard. Hij speelt al langer op dat niveau. Op belangrijke momenten op clubniveau is Bale de man en staat hij er. Bij Hazard is dat nog niet constant zo. De staf zal een plan bedenken om Bale & Ramsey te neutraliseren. We weten dat zij hun beste aanvallende spelers zijn. Het is echter niet tegen die twee dat we het opnemen, maar tegen heel Wales. Ik heb nog geen raad gekregen van Romelu over een eventuele basisplaats.”

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen