Broer van Goffin wordt coach van topper bij de vrouwen

© BELGA

David Goffin is niet de enige van zijn familie die aan het werk is op Wimbledon. Ook zijn broer Simon is van de partij. Hij coacht de Duitse Andrea Petkovic (WTA 38). “Ik werk graag met Andrea, het is een heel sympathiek meisje”, aldus Simon Goffin.

Door een samenloop van omstandigheden kwam Simon, gediplomeerd in de marketing maar gepassioneerd door het tennis, in contact met Andrea Petkovic. “Ik heb Jan De Witt, die de tennisacademie in Halle leidt, eens ontmoet. Daar traint ook Petkovic. Vorige zomer vroeg De Witt me of ik me met haar wilde bezighouden. Het was mijn eerste opdracht als coach, maar ik heb besloten ze aan te nemen.”

Petkovic lijkt de aanpak van Goffin best te kunnen smaken. Ze vroeg De Witt, die ook Gilles Simon (ATP 20) coacht, voor het grasseizoen Goffin alleen de touwtjes in handen te geven. In 2011 stond Petkovic nog in de top tien van de wereld, maar door blessureleed staat ze daar ondertussen al een tijdje niet meer. “Ze kan zeker terugkeren aan de top”, bevestigt Simon Goffin. “Ze was vaak geblesseerd, maar heeft een groot potentieel.”

Petkovic won woensdag haar eerste wedstrijd op Wimbledon in drie sets (3-6, 7-5 en 6-2) van de Japanse Nao Hibino (WTA 70).

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen