© Familie

Kogel leidt tot dramatisch seizoensslot in ‘Familie’

Er was een kogel nodig om een einde te maken aan de machtswellust van June Van Damme in Familie. Na de seizoensfinale van woensdagavond zag het er niet goed uit voor June, die ook écht dood blijkt te zijn. Afscheid van actrice Katrien De Becker (45), dus. “Ik kan mijn haren weer de vrije loop laten gaan.”

TDL

Veel fans deden wellicht een vreugdedans toen June tegen een kogel aanliep. Uiteraard kregen we niet te zien wie het schot afvuurde, en uiteraard is het aantal verdachten niet op één hand te tellen. Feit is dat de moorddadige June dood is. En zo maakt de vreugdedans plaats voor verdriet, want actrice Katrien De Becker zien spelen was echt wel een lust voor het oog.

“Ik ben als actrice al op verschillende manieren doodgegaan, maar neergeschoten worden was de eerste keer. Ik kreeg een zakje met nepbloed rond mijn middel en dat lieten ze springen. Vervolgens heb ik de rest van de dag in dat plakkerige nepbloed moeten liggen. Heerlijk (lacht).”

“Wat ik níét ga missen”

Katrien verlaat de reeks omdat de schrijvers het zo wilden. “Maar ze hebben mij een jaar op voorhand verwittigd, dat had ik gevraagd. Ik vond het jammer, want ik heb er graag gewerkt. Zeven jaar: dat is wel iets. Wat ik níét ga missen? Familie is ook een bedrijf, hè? Dat betekent rompslomp, communicatie die niet altijd even goed loopt. Mensen komen, mensen gaan. Als mens had ik het soms moeilijk met de manier waarop sommige acteurs zijn moeten vertrekken.”

Woensdag keek Katrien zelf ook naar de seizoensfinale. Haar kinderen van elf en twaalf, die bij hun vader wonen, keken wellicht niet. “Zij volgen Familie niet echt, maar hun vriendjes zijn er wel mee bezig, ik weet dat er veel jonge kinderen kijken. Ik had zelfs een kindje van de derde kleuterklas dat me aansprak. Ben jij June, vroeg ze. Nee, zei ik, ik ben Katrien, ik spéél June. Dat spelen blijf ik trouwens doen, voorlopig vooral in het theater en in scholen. Ik speel tot ik erbij neerval, dat heb ik voor Familie ook gedaan.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER