Fabrice Mels pakt brons op WK mountainbike

© Hendrik De Rycke - HDR

Fabrice Mels heeft de bronzen medaille behaald op het WK mountainbike in het Tsjechische Nove Mesto. In de eliminator moest hij enkel de Duitser Simon Gegenheimer, zilver, en de Oostenrijker Daniel Federspiel voor zich dulden.

Na zijn teleurstellend EK, waar hij onwel werd en in de kwartfinales werd uitgeschakeld, verging het Mels beter op dit WK. Al meteen in de kwalificaties bewees hij dat hij in goede doen was en stootte hij zonder problemen door naar de kwartfinale. Ook daar won hij hij met gemak en ook de halve finale bleek geen obstakel. In de finale bleek evenwel weinig te beginnen aan de Oostenrijkse titelverdediger Federspiel en pakte die zijn tweede goud op rij, het zilver ging naar Simon Gegenheimer.

Eerder won Mels ook al eens een medaille op het WK in de eliminator, in 2014 pakte hij goud. Donderdag komen er geen landgenoten aan de bak op het WK.

Bij de vrouwen volgde de Zwitserse Linda Indergand zichzelf op en haalde ze het voor haar landgenotes Kathrin Stirnemann en Ramona Forchini.