Vrouwelijke topartiesten steunen Hillary Clinton op partijconventie: “Geschiedenis geschreven”

© AFP

© Photo News

© Photo News

© Photo News

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Hillary Clinton kan in de Amerikaanse verkiezingsstrijd rekenen op de steun van vele befaamde vrouwen uit de showbusiness.

lbo

Op de partijconventie van de Amerikaanse Democraten dinsdag in Philadelphia, Pennsylvania hield onder anderen meervoudig Oscarwinnares Meryl Streep een toespraak, waarin ze Clinton met andere baanbrekende vrouwen uit de Amerikaanse geschiedenis vergeleek. “Jullie hebben geschiedenis geschreven”, riep Streep de afgevaardigden toe. Die hadden kort daarvoor Clinton als eerste vrouw gekozen, die als kandidate van een van de beide grote Amerikaanse partijen de race om het Witte Huis aangaat.

Actrices Lena Dunham (“Girls”) en America Ferrera (“Ugly Betty”) maakten zich in een gezamenlijke toespraak vrolijk over de vrouwonvriendelijke en xenofobe uitlatingen van de kandidaat van de Republikeinen, Donald Trump.

Hun collega Elizabeth Banks (“The Hunger Games”) trad net zoals Trump op diens partijconventie naar voren in een fel licht met de wereldhit van Queen ‘We Are The Champions’ op de achtergrond.

Zangeres Alicia Keys vertolkte in het Wells Fargo Center haar song “Superwoman”. Bovendien werden videobeelden uitgezonden waarin vele beroemdheden, onder hen de actrices Jane Fonda en Eva Longoria, en aankomende sterren een “strijdlied” zongen.

Op de partijconventie van de Republikeinen vorige week in Cleveland had de vroegere reality-ster Trump een grote show met tal van beroemde figuren aangekondigd. In werkelijkheid stuurden die hun kat. Een van de bekendsten was acteur Scott Baio, die in de jaren zeventig en tachtig een bijrol vertolkte in de televisieserie “Happy Days”.

Eerder had ook al ex-president Bill Clinton op de conventie gesproken over zijn echtgenote.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen