‘Dokter Geert moést gewoon dood’

© © VRT

© vrt

© vrt

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Voor een aantal fans van de serie Thuis was het een schok: dokter Geert is dood. Een hard verdict voor de kijkers, maar ook voor acteur Peter Rouffaer (66) die de dokter tien jaar speelde.

Tom De Leur

Wie heeft dokter Geert in Thuis vermoord? Op die prangende vraag komt ten vroegste in september een antwoord. Voorlopig moeten de fans het doen met de vaststelling dat dokter Geert Smeekens morsdood is en dus uit de reeks verdwijnt. Einde verhaal voor de charmante en mysterieuze dokter, maar ook voor acteur Peter Rouffaer die hem bijna tien jaar vertolkte. Rouffaer is net terug van een reis naar Corsica. ‘Ik heb de ­seizoensfinale vrijdag niet gezien. Wel zondagavond, met mijn vrouw. Ze hebben er iets moois van gemaakt, het was bijzonder spannend.’ Zondag, amper een dag na de finale waarin zijn ­personage vermoord werd, stond Peter Rouffaer in een winkel. ‘Niemand zei iets, tot de cais­sière zei: allez, ge zijt toch nog in leven. Daarop sprak de halve winkel mij aan. Ik kom nog terug in een ander leven, heb ik gezegd. Geweldig, die reacties.’

De rode draad doorheen al die reacties: dat de mensen het erg vinden, dat dokter Geert uit de reeks verdwijnt. Peter Rouffaer windt er geen doekjes rond: hij vindt het zelf ook erg. ‘Ze hebben me in december verteld dat dokter Geert uit de reeks zou ­worden geschreven. Dat was toch een schok, al voelde ik het wel een beetje aankomen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen