Gert Van Looy: “Alleen maar positieve commentaren over stage”

© BELGA

Gert Van Looy blikt tevreden terug op de stage van Team Belgium in het Portugese Rio Maior. 26 atleten die in aanmerking komen voor deelname aan de Olympische Winterspelen van volgend jaar in PyeongChang tekenden sinds 18 mei samen met hun coaches present in het Desmor Sports Centre, teambuilding en training stonden centraal. Donderdag keren ze terug naar huis.

“Ik denk dat we een heel geslaagde stage hebben met de 26 atleten hier”, liet Gert Van Looy, Chief de Mission voor Team Belgium in PyeongChang, optekenen. “Het zijn prachtige omstandigheden, het weer en de accommodaties vallen zeer goed mee en iedereen kan optimaal trainen.”

De atleten zelf zijn blij met deze stage, de eerste ooit voor een winterdelegatie. “Ik heb alleen positieve commentaren van de atleten gehoord, ze zijn laaiend enthousiast. Ze zijn blij om mekaar goed te leren kennen en zijn heel gemotiveerd richting PyeongChang”, aldus Van Looy, die op een atletendelegatie van zo’n twintig Belgen in Zuid-Korea rekent.

“Ook voor ons is het heel belangrijk om een goed contact te hebben met de coaches en de atleten. We zien hoe enthousiast zij zijn en hoe ze reageren op alle activiteiten, ze zijn ook leergierig naar de informatie die wij aan hen doorgeven. Dat geeft een enorme boost voor het team.”

De Winterspelen zelf worden van 9 tot 25 februari gehouden.