Horrorkoppel lokt vrouwen met contactadvertenties, om ze dan te mishandelen, vermoorden en verbranden

© AFP

Een stel uit de West-Duitse stad Höxter heeft volgens de onderzoeksrechter minstens twee vrouwen omgebracht, hun lijken in stukken verdeeld en in een open haard van de boerderij verbrand. De slachtoffers werden telkens gelokt met een advertentie. Het koppel is gearresteerd.

(thbe, mab)

Het stel - Wilfried W. (46) en zijn ex Angelika B. (47) - zou vrouwen via contactadvertenties naar de boerderij in Höxter gelokt hebben. Wilfried W. “schreef daarvoor naar bijna alle dagbladen die je in Duitsland kan vinden”.

Op die manier kon het koppel een aantal vrouwen naar hun boederij lokken. De slachtoffers werden vastgebonden aan radiatoren of het bad. “Daar hingen ze dan vaak een hele nacht vast”, zeggen onderzoekers. De slachtoffers werden geslagen, vastgebonden en gefolterd. Zeker twee vrouwen hebben de folteringen niet overleefd.

Gestorven in ziekenhuis

De zaak is aan het rollen gegaan nadat de voorbije week aan het licht kwam dat een vrouw wekenlang werd gevangen gehouden. Ze moest volgens de onderzoeksrechter in een onverwarmde ruimte op de vloer slapen en stierf uiteindelijk aan een hoofdtrauma in een ziekenhuis, nadat het stel nog had geprobeerd haar naar haar adres in Nedersaksen terug te brengen.

Nu blijkt dat het koppel waarschijnlijk nog een moord op zijn geweten heeft. De 33-jarige vrouw uit Nedersaksen werd al in 2014 gedood, aldus de politie en het parket dinsdag in Bielefeld (Noord-Rijnland-Westfalen). Haar lichaam werd eerst in een diepvrieskist bewaard, waarna de lichaamsdelen een voor een werden verbrand.

Horrorhuis herkend op televisie

Verschillende mishandelde vrouwen zijn zich intussen gaan melden bij de politie nadat ze het horrorhuis van het Duitse duo hadden herkend op televisie. “We kunnen niet uitsluiten dat er nog een derde dodelijk slachtoffer is”, zegt hoofdcommissaris Ralf Östermann. Maar daar zijn voorlopig geen aanwijzingen voor. De politie is wel op zoek naar nog meer slachtoffers of mensen die informatie hebben over mogelijke slachtoffers.

"Driehoeksrelatie"

De relatie van het gescheiden echtpaar was ook gekenmerkt door geweld: de vrouw Angelika B. werd vroeger “zwaar mishandeld” door haar ex-man Wilfried W. “Ze werd uiteindelijk zelfs zijn slaaf”, aldus hoofdcommissaris Ralf Östermann.

De politie spreekt van een “driehoeksrelatie” tussen het gescheiden paar en de slachtoffers. De politie vermoedt dat het de daders vooral te doen was om de macht die ze konden uitoefenen op de slachtoffers tijdens de mishandelingen. Er werd een psychiater werd ingeschakeld.

De man, de al tot drie jaar cel was veroordeeld wegens misdaden begaan in de jaren negentig, beweert nu onschuldig te zijn en wijst met beschuldigende vinger naar zijn ex-vrouw, die hij ook regelmatig misbruikte, aldus de onderzoeksrechter. Er zijn ook nog aanwijzingen naar meer mishandelde vrouwen, die de kennismaking met het stel hebben overleefd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen