Nieuw kleedje voor straten

Een aantal straten in de gemeente wordt nog voor de bouwvakantie uitgerust met een nieuwe asfaltlaag. Ook het dossier voor de heraanleg van de Heidestraat komt in een eindfase.

Bart Roggeman

Schepen van Openbare Werken Karl Van Hoofstat (CD&V) heeft via Igean de aanbesteding opgestart voor de asfaltering van de Provinciale Steenweg tussen de Rupelstraat en de rotonde, Consciencestraat, Frans Cretenlaan, de op- en afrit naar de Rupeldijk in de Tolhuisstraat en een stukje van de Parklaan aan jeugdhuis Sjatoo. De raming bedraagt 116.000 euro.

Ook de heraanleg van de Heidestraat komt in zicht. Daaraan is een uitgebreide inspraakronde vooraf gegaan. Het dossier werd besproken met de school, binnen de verkeersadviesraad en de gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening. Voor de bewoners werd een voorafgaande informatieavond georganiseerd.Ook de Vlaamse Stichting Verkeerskunde werd om advies gevraagd.

"We hopen het dossier nog voor de bouwvakantie in aanbesteding te kunnen laten gaan en zelfs ook nog te kunnen toewijzen”, zegt Van Hoofstat.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER