Louise Carton en Isaac Kimeli Vlaams kampioen na CrossCup Rotselaar

Louise Carton en Isaac Kimeli hebben zondag de zesde manche van de CrossCup in Rotselaar gewonnen. Carton en Kimeli zijn daarmee ook de nieuwe Vlaamse kampioenen. Soufiane Bouchikhi, die tweede werd bij de mannen, viel bij aankomst en ontwrichtte daarbij zijn linkerschouder.

Carton en de Britse Stéphanie Barnes domineerden de wedstrijd in Rotselaar. In de laatste ronde schudde Carton de Britse af om alleen naar de zege te lopen. Sofie Van Accom veroverde de derde podiumplaats. Carton verstevigt haar leidersplaats in de CrossCup.

Bij de mannen voerden Isaac Kimeli en Souffiane Bouchikhi van bij de start de forcing. In het zicht van de aankomst loste Kimeli Bouchikhi, die alles gaf en al vallend over de eindmeet kwam. Koen Naert mocht als derde mee op het podium. Bouchikhi behoudt de leiding in de tussenstand van de CrossCup. De zevende en voorlaatste manche van de CrossCup gaat door op 26 februari in Dour.

Carton: “Voelde meer aan als een training”

“Ik ben heel snel vertrokken, met in mijn spoor Stephanie Barnes”, legde Louise Carton na afloop uit. “Halverwege de wedstrijd heb ik een versnelling geplaatst. Het voelde aan als een goede training, eerder dat dan een wedstrijd. Ik heb de focus tot het einde behouden, want het gaat hier toch om het Vlaams kampioenschap. Ik blijf nu verder werken aan mijn conditie, met het oog op het zomerseizoen. Je mag niet vergeten dat ik voor de cross in Hannuit nog ziek was. En ook voor mijn blessure aan de quadriceps moet ik blijven uitkijken.”

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen