Direct naar artikelinhoud
Europa League

Racing Genk schrijft geschiedenis met kwalificatie voor achtste finales Europa League

Racing Genk schrijft geschiedenis met kwalificatie voor achtste finales Europa League

Racing Genk heeft zijn historische kwalificatie beet. De Limburgers wonnen met 1-0 van de Roemeense landskampioen Astra Giurgiu dankzij een vrijetrapdoelpunt van Pozuelo en zijn voor het eerst in hun geschiedenis zeker van een plek in de achtste finales van de Europa League. De heenmatch in Roemenië eindigde op een 2-2 gelijkspel.

Na de 2-2 uit de heenwedstrijd was een 1-0 in de terugwedstrijd van de zestiende finales in een niet eens halfvolle en kletsnatte Luminus Arena voldoende om het Roemeense Astra Giurgiu uit het toernooi te kegelen. Draaischijf Alejandro Pozuelo scoorde na 67 minuten met een knappe vrije trap het enige doelpunt van de wedstrijd. Een verdiende zege voor de Genkenaars, die het wel af en toe lastig hadden met de Roemenen.

Voor de Limburgers is het de eerste keer dat ze bij de laatste zestien zitten in de Europa League. Derde keer goede keer dus, want eerder waren de zestiende finales al twee keer het eindstation. In 2013 sneuvelden ze tegen Stuttgart, een jaar later bleek Anzhi te sterk. De kwalificatie kan bovendien een mentale opsteker zijn voor de competitie, waarin ze nog een zwaar programma hebben in het slot van de reguliere fase en Play-off I dreigen te missen.

De loting voor de achtste finales vindt morgen in het Zwitserse Nyon plaats. Ook vicekampioen RSC Anderlecht en AA Gent zitten dan in de trommel. Het is de eerste keer dat er in de achtste finales van de Europa League nog drie Belgische teams zitten. Bij de loting gelden geen beperkingen, dus de Belgische ploegen kunnen ook tegen elkaar uitkomen.