© Belga

© Belga

1 / 9
thumbnail: null

Real Madrid heeft de Spaanse voetbalbeker gewonnen. In een kolkend Mestalla versloeg de 'Koninklijke' aartsrivaal FC Barcelona met 2-1. Gareth Bale scoorde het winnende doelpunt in de 86ste minuut na een heerlijke rush over 60 meter. In de ultieme slotfase schoot Neymar de gelijkmaker nog op de paal. Voor Barcelona werd het met drie nederlagen een gitzwarte week. Het lijkt dit seizoen met lege handen achter te zullen blijven.

md

Bekijk hier de match fase per fase.

Na een actieve start met kansen via Gareth Bale klom Real - zonder Cristiano Ronaldo - op voorsprong door een goal van Di Maria. Balverlies van Dani Alves ging aan deze fase vooraf. Barcelona moest even bekomen van deze tik en bakte er niet veel van. Jordi Alba kon koppen, maar dat leverde geen problemen op voor doelman Casillas. Real loerde op de counter en Isco scoorde bijna de 0-2. Bij de Catalanen was het hopeloos wachten op een flits van Messi en Neymar maar beide sterren zouden de hele match niet thuis geven.In de tweede helft verzuimden Bale en Benzema om de trekker definitief over te halen. Dat brak Real Madrid zuur op. Uit het niets scoorde Marc Bartra in de 68ste minuut de knappe gelijkmaker met het hoofd. Een overwachte gelijkmaker voor een zwak Barcelona. De Catalanen tankten vertrouwen na dat doelpunt, maar het was toch Real Madrid dat het laken definitief naar zich toe zou trekken. Met een rush over 60 meter langs de zijlijn besliste Gareth Bale de match. De peperdure voetballer uit Wales sneed nadien knap naar binnen en tikte de bal door de benen van doelman Pinto. Bijna kregen we nog verlengingen, maar Neymar schoot de gelijkmaker op de paal. Rampseizoen voor BarcelonaDe Copa del Rey gaat voor de nengentiende keer naar Real Madrid. Voor Barça is de verloren bekerfinale een nieuwe opdoffer in wat een bijzonder lastig seizoenseinde lijkt te worden. In de Champions League werden ze vorige week door Atlético Madrid immers uitgeschakeld in de kwartfinales en ook in de Primera Division lijkt een nieuwe landstitel ver weg. Met nog amper vijf speeldagen voor de boeg staat Atlético met 82 punten aan de leiding, drie meer dan Real en vier meer dan Barcelona. Voor de fiere Catalanen was het woensdagavond bovendien de derde nederlaag op rij.