© BELGA

Trentin sprint naar zege in vierde etappe in Wallonië, Meersman blijft leider

Matteo Trentin (Etixx - Quick-Step) heeft dinsdag de vierde etappen in de 37e Ronde van Wallonië (cat. 2.BC) gewonnen.

Tom Boonen, die de openingsrit won en twee dagen het klassement aanvoerde, hield geletruidrager Gianni Meersman in de finale van de vierde rit vooraan in het peloton. "Tornado Tom" voerde de forsing in het peloton en rekende meteen ook de vluchters van de dag eigenhandig in. Antoine Warnier, die een aanval in de slotkilometer waagde, werd als laatse tot de orde geroepen. Trentin rondde het werk van zijn ploeg af in de sprint.

Na 180 kilometer van Aubel naar Herstal bleef de 26-jarige Trentin dan in een massasprint de Litouwer Gediminas Bagdonis en zijn teamgenoot Gianni Meersman voor. Die laatste blijft leider. Trentin boekte zijn tweede zege van het seizoen. Eind mei won hij de achttiende etappe in de Giro.

Trentin looft werk van ploegmaats

Etixx - Quick-Step maakt met twee etappezeges en vier dagen in de gele trui zijn WordTour-statuut waar in de 37e editie van de Ronde van Wallonie. "De ploeg was fantastisch gedurende de hele etappe. Al mijn ploegmakkers verdienden deze overwinning", reageerde de 26-jarige Trentin. "Eigenlijk was Meersman onze kopman voor de sprint, maar ik ben meegeschoven in het wiel van Bagdonas en heb dan zelf de etappe gewonnen. Gianni werd na Bagdonas derde en pakt zo 4 bonificatieseconden voor het klassement. Het belangrijkste is dat de overwinning binnen de ploeg blijft. Ik ben na mijn hoogtestage van twee weken in Livigno in topvorm. Ik wilde mijn kans gaan in de etappe van maandag, Meersman was de kopman voor dinsdag. Hij is in ieder geval goed op weg om de eindzege van de Ronde van Wallonie te veroveren."

De Ronde van Wallonië eindigt woensdag met een 188 kilometer lange koninginnenrit van Egnis naar Dison. De renners moeten elf heuvels over. De top van de laatste, de Côte de Val Fassotte (1,5 kilometer aan 7,5 procent) ligt op slechts twee kilometer van de aankomst. Meersman begint aan de laatste opdracht met een voorsprong van zes seconden op Dimitri Claeys en negen op de Rus Viatcheslav Kuznetsov.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen