© Patrick Van Dyck

© Patrick Van Dyck

© Patrick Van Dyck

© Patrick Van Dyck

© Patrick Van Dyck

© Patrick Van Dyck

1 / 6
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Vremdese gin Strange Donkey scheert hoge toppen

Strange Donkey, waarvan de eerste druppels in de Vennehoeve werden gedestilleerd, is aan een triomftocht bezig. “Wij houden ervan streekproducten in ere te herstellen”, vertellen Hans Eelen (38) en zijn vrouw An Stevens (42).

Patrick Van Dyck

Het koppel uit Vremde baat niet enkel met succes een bed en breakfast uit maar lanceert ook met de regelmaat van een klok eigen streekproducten. “Naast ons Godisvremd-bier en onze Vremdese poepgelei, hebben we nu ook een eigen gin”, legt Eelen uit. Samen met Bart Peelmans (38) uit Mortsel, Hans van de Kerkhove (38) uit Vremde en Carl Surmont (38) uit Antwerpen begonnen ze zelf gin te destilleren. Na veel experimenteren, proberen en proeven ontdekte het vijftal een goddelijke gin.

Veel mensen denken dat de wieg van de gin in Engeland staat. “Niets is minder waar”, beweert Eelen. “Gin is oorspronkelijk een Vlaams product. De Engelsen hebben onze jenever gekaapt en verengelst.”

Van het eerste lot werden vierhonderd flessen gemaakt. Meteen kon ook de zoektocht naar een originele naam beginnen. “In onze weide lopen twee ezels rond, op het logo van onze bed en breakfast staat een ezel en ook op het etiket van ons bier prijkt een ezel. De keuze om opnieuw een hoofdrol te geven aan deze koppige viervoeter lag voor de hand. Omdat onze gin geboren werd in Vremde vonden we dat Strange (vreemd/Vremde)wel een leuke knipoog was naar onze gemeente.”

Een fles van vijftig centiliter kost 36 euro. Er zijn ook flesjes van tien centiliter. Net genoeg om twee glazen gin-tonic te vullen. “Niet toevallig”, knipoogt Eelen. “Het geheim van een Strange Donkey moet je ontdekken met z'n tweeën. Nooit alleen.”

www.strangedonkeygin.com, www.drankenwereld.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER