Elodie Ouedraogo stelt kinderkookboek voor

© BELGA

Woensdagmiddag stonden in het Brusselse restaurant Jaloa even kinderen aan de kookvuren. Ze kookten er voor de voorstelling van een nieuw kinderkookboek. ’Het Gezonde Kinderkookboek’ bevat 28 recepten geschreven voor en door kinderen. Atlete en ambassadrice Elodie Ouedraogo voorzag het kookboek van sportieve tips.

Afgelopen herfst organiseerde het Zeepreventorium, het bekende revalidatiecentrum voor kinderen in De Haan, een gezonde receptenwedstrijd voor kinderen tot 12 jaar oud. Uit de meer dan 3.000 inzendingen selecteerde een jury 28 recepten die uiteindelijk terechtkwamen in het Gezonde Kinderkookboek. Onder andere de courgetteboot, pannenkoekmuizen en Blub de gezonde vis overleefden de selectie.

‘Het is geen ingewikkeld kookboek, maar een reeks gezonde recepten voor en door kinderen, ondersteund door verschillende partners met expertise op gebied van voeding’, zegt Elodie Ouedraogo, die er zelf voedings- en bewegingstips in geeft. Daarnaast bevat het kookboek ook leuke weetjes, recepten en tips van het Zeepreventorium. Een aantal recepten is bovendien aangepast aan de noden van kinderen met een chronische aandoening, zoals suikerziekte en lactose- of glutenintolerantie.

Het Gezonde Kinderkookboek is het sluitstuk van een nationale campagne die gezonde voeding en voldoende beweging bij kinderen onder de aandacht wil brengen. Uit recent onderzoek blijkt dat kinderen nog steeds te weinig groenten en fruit eten en te weinig bewegen.

Het boek kost 4,99 euro en is uitsluitend te verkrijgen bij supermarktketen Lidl. De opbrengst gaat integraal naar het Zeepreventorium.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer