Direct naar artikelinhoud

Herbeleef de pijnlijke uitschakeling van de Rode Duivels tegen Wales

Herbeleef de pijnlijke uitschakeling van de Rode Duivels tegen Wales

Wie vergezelt Cristiano Ronaldo in de halve finale op het EK: Gareth Bale, ploegmaat bij Real Madrid, of Eden Hazard en co? De Rode Duivels doen het in Rijsel tegen de Welshmen met een nooddefensie.

93'

2e helft afgefloten
De ref maakt een einde aan de wedstrijd en meteen ook aan het EK voor de Rode Duivels. De troepen van Marc Wilmots gaan met 3-1 onderuit tegen Wales en liggen uit het toernooi. Wales mag zich opmaken voor een halve finale tegen Portugal.

89' WISSEL

James Collins komt in de plaats van Aaron Ramsey

90'

Drie minuten extra

88'

Mirakel nodig
De fans van Wales vieren de kwalificatie al voor de halve finale tegen Portugal. De Rode Duivels proberen nog wel, maar het is op goed geluk.

84' GOAL

3-1 Sam Vokes
De uitschakeling voor de Rode Duivels is zo goed als een feit. Vokes wint makkelijk het kopduel van Alderweireld en kopt de 3-1 op het scorebord.

84' GELE KAART

Gele kaart Toby Alderweireld

82' WISSEL

Michy Batshuayi komt in de plaats van Romelu Lukaku

83'

Geen penalty
Nainggolan gaat na een licht contact neer in de zestien. De ref weigert het leer op de stip te leggen. De tijd begint te dringen voor de Rode Duivels. Batshuayi staat klaar om in te vallen.

79' WISSEL

Sam Vokes komt in de plaats van Hal Robson-Kanu

77' WISSEL

Andy King komt in de plaats van Joe Ledley

77'

Witsel net niet
De Rode Duivels worden steeds gevaarlijker. Fellaini wordt weer gezocht en de blonde middenvelder verlengt met het hoofd. Witsel kan er net niet bij.

74' WISSEL

Dries Mertens komt in de plaats van Jordan Lukaku
Wilmots haalt een verdediger naar de kant voor een flankaanvaller. Kan Mertens voor het verschil zorgen?

74' GELE KAART

Gele kaart Aaron Ramsey
Ook Ramsey gaat in het boekje. Ook hij mist een mogelijke halve finale.

74'

Fellaini mist 2-2
Uitstekend werk van Alderweireld, die opduikt op de rechterflank. De centrale verdediger heeft een prima voorzet in huis. De inlopende Fellaini kopt maar net naast. Hier zat veel meer in!

70'

Mooie aanval
Eindelijk nog eens een uitgespeelde kans voor de Belgen. De Bruyne kan Lukaku net niet bereiken.

67'

Weinig tempo
Wales zakt diep terug en laat de bal aan de Rode Duivels. Het tempo ligt veel te laag om de Welshmen uit verband te spelen.

Herbeleef de pijnlijke uitschakeling van de Rode Duivels tegen Wales

63'

Wales met vertrouwen
De Welshmen hebben de match duidelijk in handen. De Rode Duivels proberen wel, maar hebben het moeilijk om kansen bij elkaar te spelen.

58' GELE KAART

Gele kaart Marouane Fellaini
Fellaini gaat op de bon en mist zo een mogelijke halve finale tegen Portugal.

Herbeleef de pijnlijke uitschakeling van de Rode Duivels tegen Wales

57'

Duivels aangeslagen
De Belgen moeten nu komen, maar zijn duidelijk aangeslagen na de 2-1 van Robson-Kanu. Bij Wales focussen ze zich nu op de verdedigende taken.

54' GOAL

2-1 Hal Robson-Kanu
De defensie van de Rode Duivels wordt simpel in de wind gezet door Robson-Kanu. De aanvaller van Wales straft de blunder van Denayer af en trapt de 2-1 voorbij een kansloze Courtois.

50'

Hazard nipt naast
Heerlijke actie van Hazard. Net als tegen Hongarije zet hij enkele verdedigers in de wind en haalt hij vernietigend uit. Jammer genoeg zonder resultaat. Zijn schot vliegt nipt naast.

49'

De Bruyne met links
De start van de Rode Duivels in de tweede helft is hoopgevend. De Bruyne knalt met links een kleine meter over.

47'

Lukaku kopt naast
Uitstekende voorzet van Meunier naar Lukaku. Onze diepste man kopt een meter naast de kooi van Hennessey.

45'

2e helft op gang gefloten
De bal rolt opnieuw in Rijsel. Herpakken de Rode Duivels zich?

RUST

Marouane Fellaini komt in de plaats van Yannick Carrasco
Carrasco is het kind van de rekening. Fellaini gaat op het middenveld spelen, waardoor De Bruyne naar de rechterflank verhuist.

RUST

Fellaini staat klaar
Marc Wilmots grijpt in tijdens de rust. Marouane Fellaini staat al in wedstrijdoutfit. Voor wie hij in de ploeg komt, is nog niet duidelijk.

Herbeleef de pijnlijke uitschakeling van de Rode Duivels tegen Wales

45'

1e helft afgefloten
De ref maakt meteen na de kans van Robson-Kanu een einde aan de eerste helft. De Rode Duivels begonnen daarin bijzonder sterk en klommen na een wereldgoal van Nainggolan - aan 107 km/u - verdiend op voorsprong. Wales kwam nadien opzetten en Williams profiteerde van slap verdedigend werk om op hoekschop de gelijkmaker tegen de touwen te rammen. De Belgen hebben wat te bespreken tijdens de rust.

45'

Kopbal Robson-Kanu
Het middenveld van de Rode Duivels verliest Ramsey wéér uit het oog. De man van Arsenal vindt Robson-Kanu, maar die kan weinig kracht zetten achter zijn kopbal. Nainggolan is het beu en gaat stevig in de discussie met onder meer Alderweireld.

Herbeleef de pijnlijke uitschakeling van de Rode Duivels tegen Wales

Twitter bericht wordt geladen...

43'

Ramsey nipt naast
Nieuwe goede kans voor Wales. Ramsey krijgt bijzonder veel ruimte en haalt uit. Via het achterwerk van Denayer gaat de bal maar net naast. Op de daaropvolgende corner kan Williams weer koppen. Gelukkig voor de Belgen is zijn kopbal nu niet op doel.

39'

Kopbal Alderweireld
Na de gelijkmaker van Williams hebben de Rode Duivels het wat laten hangen op aanvallend vlak. Alderweireld kan nu koppen, maar zijn poging is te slap om Hennessey te verontrusten.

33'

Bale met rechts
Na balverlies van Hazard snelt Bale het hele veld af. Met rechts dwingt hij Courtois tot een redding.

29' GOAL

1-1 Ashley Williams
Wales klimt op gelijke hoogte. Williams, nochtans gekend voor zijn kopspel, krijgt bijzonder veel vrijheid in de zestien en de Welshe kapitein kopt de gelijkmaker staalhard in doel.

26'

Wereldsave Courtois!
Wat een kans voor Wales. Taylor duikt op in de zestien en lijkt te gaan scoren, maar dat is buiten Courtois gerekend. Onze nationale nummer één pakt uit met een van zijn gekende reflexen. Knappe redding!

23' GELE KAART

Gele kaart Chris Gunter
Gunter is de derde Welshmen die een gele kaart krijgt. Het begint stilaan op te lopen bij Wales.

20'

België baas
Het balbezit is nu wel voor Wales, maar dat is enkel en alleen omdat de Rode Duivels nu op de counter focussen. De Welshmen hebben het moeilijk om door de Belgische defensie te raken.

Herbeleef de pijnlijke uitschakeling van de Rode Duivels tegen Wales

15' GELE KAART

Gele kaart James Chester
Opnieuw gaat een Welshmen op de bon. Nu krijgt Chester een gele kaart onder de neus geschoven.

15'

Duivels in een zetel
De vroege 0-1 speelt in de kaarten van onze nationale ploeg. De Rode Duivels kunnen Wales nu laten komen en loeren op de razendsnelle tegenaanval.

12' GOAL

0-1 Radja Nainggolan
De Rode Duivels klimmen op voorsprong en het is dankzij een wereldgoal van Nainggolan! 'Ninja' gaat zijn kans van heel ver en knalt het leer enig mooi in de kruising. Verdiende 0-1 voor onze nationale ploeg! De assist komt weer van de voet van Hazard, zijn vierde al op dit toernooi.

Herbeleef de pijnlijke uitschakeling van de Rode Duivels tegen Wales

9'

Bale in het zijnet
Daar is Bale plots! De Welshman rent zijn linkerflank af en knalt dan in het zijnet. Eén ding is zeker: de neutrale fan wordt verwend in de openingsfase.

Herbeleef de pijnlijke uitschakeling van de Rode Duivels tegen Wales

8'

Misser Lukaku
Vierde uitstekende kans voor de Rode Duivels. Op een corner kan Lukaku aan de tweede paal van héél dichtbij net niet zijn voet tegen het leer zetten.

7'

Driedubbele kans
Wales ontsnapt tot drie keer toe aan de 0-1. Carrasco krijgt het leer niet voorbij Hennessey en ook in de rebound worden schoten van Meunier en Hazard afgeblokt.

4' GELE KAART

Gele kaart Ben Davies
Het eerste geel karton is voor Davies. De centrale verdediger trapt De Bruyne onderuit en gaat terecht op de bon. Wales holt achter de bal aan.

2'

Druk van de Belgen
Prima start van de Rode Duivels in Rijsel. Onze nationale ploeg eist de bal op en trekt in de aanval.

Herbeleef de pijnlijke uitschakeling van de Rode Duivels tegen Wales

0'

1e helft afgetrapt
De Rode Duivels trappen hun kwartfinale tegen Wales op gang. Dwingen de Belgen in Rijsel een plek in de halve finale af?

Twitter bericht wordt geladen...

20:56 vrijdag 1 juli 2016

Brabançonne
Het is tijd voor de volksliederen en de Brabançonne galmt als eerste uit de boxen. De vele Belgische fans in Rijsel zingen luidkeels mee.

20:53 vrijdag 1 juli 2016

Duivels staan klaar
Onze nationale ploeg staat klaar in de catacomben van het Stade Pierre-Mauroy. De Rode Duivels spelen opnieuw in hun 'wielershirts'.

20:41 vrijdag 1 juli 2016

Jonge Duivels
Door de basisplaatsen van Denayer en Jordan Lukaku is de gemiddelde leeftijd bij de nationale ploeg gedaald tot 24 jaar en 242 dagen. Het is de jongste ploeg op een EK sinds 1968.

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...

20:25 vrijdag 1 juli 2016

Vertonghen aanwezig
De geblesseerde linksachter komt op krukken zijn ploegmakkers een hart onder de riem steken.

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...

20:21 vrijdag 1 juli 2016

Broederpaar
Met Jordan en Romelu Lukaku staan twee broers aan de aftrap bij de Rode Duivels. De laatste keer dat dat gebeurde op een EK-match was in 2000 met Mbo en Emile Mpenza.

Twitter bericht wordt geladen...

20:18 vrijdag 1 juli 2016

Wilmots: "Denayer heeft me nooit ontgoocheld"
Bondscoach Marc Wilmots gaf voor de camera van Sporza meer uitleg over zijn keuze voor Denayer. "Jason was mijn eerste keuze en heeft me ook nog nooit ontgoocheld. Hij is een jonge gast, waarin we geloven voor de toekomst. Hij is ook heel snel en dat is belangrijk. Alderweireld is de leider van de defensie. We moeten geconcentreerd spelen achterin, zo mogen de backs nooit op hetzelfde moment opkomen. Witsel moet alles dicht proberen houden."

20:07 vrijdag 1 juli 2016

De Bruyne en Hazard opnieuw op topniveau?
Bij Wales komt het gevaar van Gareth Bale, maar bij de Rode Duivels hebben we twee spelers die een bijzonder sterk toernooi spelen. Zo hebben Eden Hazard en Kevin De Bruyne elk drie assists achter hun naam, het meeste op dit EK.

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...

19:55 vrijdag 1 juli 2016

Geen verrassingen bij Wales
Chris Coleman tovert geen grote verrassingen uit de hoed. Vooraan wordt Hal Robson-Kanu opnieuw aan 'man to watch' Gareth Bale gekoppeld. Aaron Ramsey is de man op het middenveld die voor de toevoer moet zorgen.

Opstelling Wales:

Wayne Hennessey - Ben Davies, Ashley Williams (C), James Chester - Chris Gunter, Aaron Ramsey, Joe Ledley, Joe Allen Neil Taylor - Gareth Bale, Hal Robson-Kanu

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...

19:36 vrijdag 1 juli 2016

Spelers verkennen het stadion
Het eerste fluitsignaal komt steeds dichterbij. De Rode Duivels testen alvast even de zitjes van de bank en - niet onbelangrijk - de grasmat in het Stade Pierre Mauroy.

Twitter bericht wordt geladen...

19:23 vrijdag 1 juli 2016

Aangekomen!
De nationale ploeg is gearriveerd in het Stade Pierre-Mauroy.

Twitter bericht wordt geladen...

19:16 vrijdag 1 juli 2016

Duivels onderweg
Nog een kleine twee uur en de Rode Duivels trappen hun kwartfinale tegen Wales op gang. De nationale ploeg is onderweg naar het stadion in Rijsel.

Twitter bericht wordt geladen...

19:06 vrijdag 1 juli 2016

Belgisch weer
Het weer boven Rijsel is alvast Belgisch. De fans trekken zich weinig aan van de vele regen.

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...

18:52 vrijdag 1 juli 2016

Uitstekende sfeer
De fans van de Rode Duivels amuseren zich te pletter in Rijsel. Getuige dit filmpje op Instagram. Hopelijk hebben ze na de match tegen Wales ook reden genoeg om te vieren.

18:27 vrijdag 1 juli 2016

Opstelling Rode Duivels
Niet Laurent Ciman of Christian Kabasele, maar wel Jason Denayer vervangt de geschorste Thomas Vermaelen centraal in de defensie. De linksachter van dienst is na de zware blessure van Jan Vertonghen Jordan Lukaku. Dries Mertens verliest zijn plek voorin aan Yannick Carrasco.
Elftal:
Courtois - Meunier, Alderweireld, Denayer, J.Lukaku - Witsel, Nainggolan - Carrasco, De Bruyne, Hazard - R.Lukaku

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...

Marc Wilmots zit met de handen in het haar. De bondscoach heeft defensieve én offensieve zorgen. Zo is Thomas Vermaelen, die een ijzersterk toernooi speelt, er niet bij tegen Wales. De centrale verdediger is geelgeschorst. Wilmots was van plan om Jan Vertonghen van de flank naar het centrum te halen, maar ook dat gaat niet door. Vertonghen blesseerde zich gisteren zwaar op training en is out voor de rest van het EK. Jason Denayer en Jordan Lukaku lijken nu de grootste kanshebbers om te spelen tegen de Welshmen.

Ook Eden Hazard moet mogelijk de kwartfinale aan zich voorbij laten gaan. De flankaanvaller sukkelt met een blessure, maar verscheen wel op het trainingsveld. Of dat genoeg zal zijn om te starten, is nog maar de vraag.

Bij Wales komt het gevaar van één man: Gareth Bale. Kan de sterspeler van Real Madrid de nooddefensie van de Rode Duivels pijn doen of kwalificeert onze nationale ploeg zich voor de halve finale? Volg het allemaal LIVE vanaf 21u!